Na Balkanu ništa ne može iznenaditi: Iz Skoplja stižu scene koje je suvišno komentarisati

Protivnici su znali odgovoriti na terenu

Na Balkanu ništa ne može iznenaditi: Iz Skoplja stižu scene koje je suvišno komentarisati

H. Zilić

Završeno je takmičenje u Ligi nacija i u Ligi C ove sezone.

Ipak dueli posljednjeg kola donijeli su neke stvari koje ne želimo gledati na fudbalskim terenima. 

Duel šestog kola Lige C u grupi 4 odigrali su Sjeverna Makedonija i Bugarska.

Utakmica nije imala neki veliki rezultatski značaj jer je iz ove grupe Gruzija izborila plasman u Ligu B, dok je kolo prije kraja Girbaltar ispao u Ligu D.

Ipak duel u Skoplju je obilovao scenama koje su za osudu.

Himna Bugarske na stadionu je dočekana gromoglasnim zvižducima, cijeli stadion je zviždao tako da se nije fino čuo nijedan dio bugarske himne. Pored toga pojedini mediji u Bugarskoj pišu da su njihovi fudbaleri tokom utakmice doživljavali razne uvrede i psovke od strane makedonskih navijača.

Dešavanja sa početka meča u Skoplju možete pogledati OVDJE.

Inače, Bugarska je odgovorila navijačima u SKoplju na pravi način. Slavili su Bugari trijumf rezultatom 0:1. Gol odluke za goste postigao je Despodov u 50. minuti na asistenciju Kirilova. Makedonci su od 14. mnuti igrali s igračem manje nakon isključenja Todoroskog.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na kraju su Bugari završili drugi u grupi sa devet bodova, dok je Sjeverna Makedonija završila kao trećeplasirana sa sedam osvojenih bodova.

Lider Gruzija je grupu okončala sa 13 bodova, dok je autsajder Gibralatar osvojio jedan, ali vrijedan bod na domaćem terenu protiv Bugarske.

Top Komentari

Interista1993
Zasluzeno nakon svega sto bugari hoce od Makedonije za status clankce evropske unije..
2 0
sslazio
Ko im kaze. Pa mi smo do skoro svima zvizdali. tek malo sad zadnjih godina je ok pa i nama uzvracaju svi tako. Sinoc npr rumuni nisu zvizdali kao sto ni mi njima nismo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi