Zvonimir Boban otkrio nevjerovatnu priču o Robertu Prosinečkom: "Počeo je sa samo 13 godina..."

Ovisnik o cigaretama

Zvonimir Boban otkrio nevjerovatnu priču o Robertu Prosinečkom: "Počeo je sa samo 13 godina..."

Edmir Škorić

FIFA je na svojoj besplatnoj streaming platformi objavila zanimljiv dokumentarac o hrvatskom nogometu i kako je isti ujedinio naciju.

"Hrvatska: definiranje nacije" naziv je dokumentarca u kojem se govori o uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1998. godine i osvojenom trećem mjestu.

U filmu se pojavljuju mnoga istaknuta imena hrvatskog nogometa iz tog perioda, a ne samo o nogometu, već i o rađanju samostalne hrvatske države, njenoj borbi za političku neovisnost i životima njenih najpoznatijih nogometaša.

"Ako govorimo o stvaranju nacionalnog identiteta kroz sport, Hrvatska je vjerojatno prva zemlja na svijetu po tom kriteriju", rekao je nekad sjajni veznjak Milana i hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban.

Dokumentarac obiluje i zanimljivim anegdotama, a jednu od najboljih Boban je ispričao za aktuelnog trenera Olimpije i bivšeg selektora BiH, Roberta Prosinečkog, koji je poznat po tome što je kao igrač bez problema konzumirao cigarete.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Prosinečkog se jako dobro sjećam, prvenstveno po tome što me je stalno zaj*bavao. Crveni Marlboro je počeo pušiti s 13 godina, pa mi možete vjerovati da nije bilo ugodno dijeliti sobu s njima. Probudim se u 3 ili 4 usred noći i onda čujem 'škljocanje' upaljača kojim je palio cigarete", ispričao je Bogan.

Ukoliko želite, dokumentarac možete pronaći na OVOM linku.

Top Komentari

enko
Ne zelim.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi