Prosinečki nahvalio Brozovića i Perišića, a posebne riječi imao je za Džeku

Imao priliku da ga trenira

Prosinečki nahvalio Brozovića i Perišića, a posebne riječi imao je za Džeku

Edmir Škorić

Bivši selektor BiH, Robert Prosinečki, govorio je o nekolicini Interovih zvijezda.

Prosinečki je dao intervju za Tuttomercatoweb, pa se između ostalog dotakao Edina Džeke, Ivana Perišića i Marcela Brozovića, koji s Interom poklušavaju osvojiti Scudetto.

Inter danas mora da pobijedi Sampdoriju, ali ipak sve će zavisiti od meča Sassuolo - Milan, gdje će gostima sa Sna Sira i bod biti dovoljna za titulu, prvu od 2011. godine.

"On je veliki igrač, Inter nije isti s njim i bez njega. On pravi razliku kada igra, odigrao je sjajnu sezonu i također je referentna tačka za reprezentaciju. Novi ugovor? Sjajan izbor klub. Zadržati ga je najbolji izbor. Bila bi velika greška izgubiti nekoga kao što je Brozović", rekao je Prosinečki.

Perišić je odbio potpisati novi ugovor i navodno ovog ljeta seli u Englesku.

"Trebali su odmah da obnove ugovor s Ivanom. Meni se jako sviđa njegov stalni rast kao igrača. S lijeve strane je mnogo toga napravio za Inter ove sezone, a posebno je podigao razinu u finišu sezone":

I za kraj, govorio je i o Džeki, kojeg je imao priliku trenirati kao selektor Bosne i Hercegovine.

"On je kao dobro vino. Unatoč godinama, ono nastavlja činiti razliku. Uvijek igra odlično i golovi to dokazuju. Rekli su da je gotov, da je na izmaku... A umjesto toga...", zaključio je legendarni Prosinečki, koji sada vodi ekipu ljubljanske Olimpije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Robi je i ranije u intervjuima hvalio Dijamanta, a jednom prilikom je kazao da je Bosanac igrač za Real Madrid i Barcelonu.

“Sigurno da jeste (igrač za Real ili Barcu). On nikada nije igrao u Španiji, ali je bio u Cityju, igrao je u Njemačkoj, sada je u Italiji. Edin je jedan od pet najboljih napadača na svijetu", rekao je Prosinečki prije nekoliko godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi