Bolna noć i detalji iz Juventusove svlačionice: "Mandžukić je ležao na podu, Pjanić je jedva živio"

Chiellini otkrio istinu

Bolna noć i detalji iz Juventusove svlačionice: "Mandžukić je ležao na podu, Pjanić je jedva živio"

A. Čaušević

Mario Mandžukić i Miralem Pjanić su svlačionicu u Juventusu dijelili tri godine, osvajali su Scudetta i italijanske Kupove, ali ne i toliko željenu Ligu prvaka. 

Najbolniji poraz za vrijeme u torinskom klubu Mandžukić i Pjanić su pretrpjeli 2017. godine. U finalu Lige prvaka Real je slavio sa 4:1, strijelac jedinog gola za Bianconere je bio upravo hrvatski napadač.

Poslije te utakmice dosta se špekulisalo šta se desilo u svlačionici Stare dame tokom poluvremena u Cardiffu. Pojedini mediji su pisali da su igrači Juventusa posvađali i zato je došlo do raspada u drugom dijelu.

Tri godine kasnije o svemu je u svojoj knjizi progovorio Giorgio Chiellini. Iskusni defanzivac je naveo da nije bilo svađe, već su jednostavno svi igrači bili previše iscrpljeni.

"Bili smo ekstremno umorni poslije prvog poluvremena. Mandžukić je ležao na podu. Pjanić je jedva živio. Rekli smo sebi da se vraćamo, bilo 1:1, ali onda je sve dramatično stalo", naveo je Italijan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tokom poluvremena se nije desilo ništa senzacionalno. Niko se nije tukao. Izgubili smo jer smo bili iscrpljeni. Finala za nas uvijek dođu prekasno", dodao je odlični štoper.

Sa sedam izgubljenih finala Lige prvaka, od čega pet u nizu, Juventus je apsolutni rekorder po broju poraza u susretu za najprestižniji trofej u svijetu fudbala.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi