Bolnica u Barceloni: Valverde ima velikih problema sa povrijeđenim igračima uoči finala Kupa Kralja
Hoće li ovo biti i posljednja utakmica Valverdea na klupi Barcelone?

Može li Valencia iskoristiti probleme katalonskog tima?

Bolnica u Barceloni: Valverde ima velikih problema sa povrijeđenim igračima uoči finala Kupa Kralja

S. Pašalić

Barcelona je jučer u posljednjem kolu LaLige u ovoj sezoni odigrala 2:2 na gostovanju kod ekipe Eibara.

Katalonskom timu je ostalo još samo da odigra finale Kupa Kralja protiv Valencije koje se igra u subotu, a trener Barcelone Ernesto Valverde bi mogao imati velikih problema sa sastavljanjem ekipe.

Neki igrači sigurno neće igrati, dok su neki pod znakom pitanja. Luis Suarez i Rafinha sigurno neće nastupiti u finalu.

Urugvajac je prije nekoliko dana operisan, a Rafinha nije igrao još od novembra prošle godine.

Međutim vijesti o stanju Marc-Andre ter Stegena, Nelsona Semeda i Clementa Lengleta su nešto bolje i nihove povrede nisu ozbiljnije.

Golman Barcelone je propustio meč protiv Eibara, a njegova zamjena Jasper Cillessen je jako loše branio u tom meču te bi povratak ter Stegena bio veliki plus za Barcelonu.

Semedo je na utakmici protiv Eibara dobio udarac u glavu i završio je u bolnici, ali bi i on mogao biti spreman za meč protiv Valencije.

Situacija međutim oko Ousmanea Dembelea je čini se dosta lošija zbog njegove povrede mišića i on će vjerovatno propustiti ovaj meč.

Arthur Melo i Philippe Coutinho su trenirali sa ekipom i situacija je malo optimističnija, iako je stanje Coutinha nepoznato. Procjene su bile da bi trebao bit van terena 10 dana, a taj rok ističe u srijedu pa se u Barceloni nadaju da bi mogao biti spreman za subotu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi