Navijači Milana ni sanjati nisu mogli bolje otvaranje sezone u Seriji A

Trijumf na gostovanju kod Bologne

Navijači Milana ni sanjati nisu mogli bolje otvaranje sezone u Seriji A

Eldar Ganibegović

Dok se mnogi klubovi traže na početku nove sezone, s Milanom nije tako. Izabranici Stefana Piolija su u prvom kolu Serije A gostovali kod Bologne i upisali pobjedu rezultatom 0:2.

Prvu šansu na utakmici imao je domaći tim i to već u prvoj minuti. Charalampos Lykogiannis je šutirao s distance i pogodio prečku.

Kazna stiže deset minuta kasnije. Tijjani Reijnders dodaje do Oliviera Girouda koji pogađa mrežu gola na kojem je stojao Lukasz Skorupski.

Novu šansu Bologna je imala u 15. minuti kada je Lewis Ferguson promašio zicer u petercu i šutirao pored gola.

Ponovo domaći nisu dugo čekali na kaznu. Ovaj put je u glavnoj ulozi bio Christian Pulišić koji je pogodio za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 0:2.

Oglasi

Do kraja poluvremena vidjeli smo još jednu pravu priliku, a imao ju je Milan preko Girouda u 28. minuti, no francuski napadač nije bio precizan.

U drugom poluvremenu vrijedi izdvojiti jednu sjajnu šansu za Bolognu i to u 60. minuti kada je Dan Ndoye pogodio stativu.

Mogao je Milan do trećeg gola i uvjerljivije pobjede u 90. minuti utakmice, no udarac koji je uputio Leao završio je na stativi gola domaćina. 

Milan se tako pridružio Fiorentini, Juventusu, Napoliju, Interu, Atalanti, Lecceu i Veroni koji su u prvom kolu upisali pobjede.

Ranije danas Cagliari i Torino remizirali su 0:0, a neriješeno su u prvom kolu igrali još samo Roma i Salernitana koji su jučer na Olimpicu odigrali 2:2.

Oglasi

Naredno kolo Milanu donosi domaći duel protiv Torina, dok će Bologna u goste kod Juventusa.

Spomenimo i to da je Rade Krunić odigrao svih 90 minuta u ekipi Milana, a u 76. minuti je zbog naguravanja zaradio žuti karton.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 1. kolo.

Bologna - AC Milan 0:2 (Giroud 11', Pulišić 21')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi