Debi za pamćenje Christiana Pulišića u dresu Milana, a to je bilo jasno već u 22. minuti

Sjajan gol Amerikanca

Debi za pamćenje Christiana Pulišića u dresu Milana, a to je bilo jasno već u 22. minuti

Edmir Škorić

Počela je nova sezona u italijanskoj Seriji A, a Milan je u posljednjoj utakmici 1. kola večeras gost Bologni.

Rossoneri su na fantastičan način otvorili sezonu, a naročito se to odnosi na Christiana Pulišića, koji je ovog ljeta doveden iz Chelseaja.

Prvo je sjajno centrirao, nakon čega je Reijnders spustio loptu za Girouda, a Francuz u 11. minuti doveo goste iz Milana u vodstvo.

Na drugi gol čekalo se 10 minuta. Upravo je Giroud dodao loptu Pulišiću. koji postiže fantastičan gol i već sada je pokazao da je veliko pojačanje za Rossonere.

Milan je imao puno problema u prošloj sezoni, ali je na kraju izborio Ligu prvaka i igrao polufinale tog takmičenja. Sezonu prije je osvojio Scudetto na koji se dugo čekalo.

Oglasi

Za sezonu 2023/24 mnogi Milan ne vide kao favorita za titulu, ali svakako će tim Stefana Piolija iz sjene vrebati šansu.

Bilo je dosta promjena u igračkom kadru, došlo je čak devet novih igrača, ali prvih 20 minuta u Bologni zaista obećava...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pulišić se nije naigrao u Chelseaju prošle sezone, postigao je jedan gol na 22 meča, ali uglavnom je šansu dobijao sa klupe, ali reprezentativac SAD-a izgleda preporođeno od dolaska u Italiju. Dobre partije pružao je i ranije u mečevima predsezone.

24-godišnji krilni nogometaš je prije Chelseaja nekoliko sezona igrao u Bundesligi za Borussiju Dortmund, koja ga je praktično i stvorila, pošto je iz Amerike sa 16 godina došao u Dortmund.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi