Nezapamćeno ludilo na Renato Dall'Ari: Bologna vodila 3:1, pa izgubila!

Sedam golova u duelu Bologne i Sassuola

Nezapamćeno ludilo na Renato Dall'Ari: Bologna vodila 3:1, pa izgubila!

Edmir Škorić

Fantastičnu utakmicu odigrali su Bologna i Sassuolo na stadionu Renato Dall'Ara, a na kraju je gost slavio s 4:3.

Najavljivala se efikasna utakmica jer se ipak radilo o dvije izuzetno efikasne ekipe, ali malo ko je mogao očekivati da će pasti čak sedam pogodaka i da će domaća Bologna ostati poražena iako je 25 minuta prije kraja vodila 3:1.

Vodeći gol na meču postigao je domaći nogometaš Soriano, ali je Berardi izjednačio u 18. minuti. Novi gol već u 30. minuti, kada Svanberg asistenciju Soriana pretvara u novo vodstvo domaćina.

Orsolini koristi neshvatljivu grešku jednog gostujućeg igrača i u 60. minuti pogađa za 3:1 i to je zapravo bilo sve od Bologne, a onda je na scenu stupio gostujući sastav.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvo Djuričić pogađa za 3:2 u 64. minut, šest minuta kasnije Caputo donosi izjednačenje, a autogolom Tomiyasua gosti dolaze do nevjerovatnog preokreta u 77. minuti, pa na kraju ostvaruju veliku pobjedu.

Pored sedam golova viđen je veliki broj šansi. Sassuolo nakon ove pobjede ide na drugo mjesto sa 10 bodova i još uvijek nema poraz, dok je Mihina Bologna već tri puta poražena u prve četiri utakmice i sa tri boda je tek 16. na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi