Bomba iz Italije: Inter prodao Maura Icardija u Juventus!
Dugo su trajali pregovori njegove agentice i supruge Wande sa Interom. Kako nisu mogli postići sporazum, došlo je do raskola između dvije strane i Icardi se nalazi pred odlaskom (Foto: EPA)

Poznati novinar objavio

Bomba iz Italije: Inter prodao Maura Icardija u Juventus!

M. Šljivak

Pravu transfer bombu objavio je poznati italijanski novinar Tancredi Palmeri.

On tvrdi da je ekipa Intera prodala argentinskog napadača Maura Icardija i to aktuelnom šampionu Italije, torinskom Juventusu.

Nije to sve što je Palmeri objavio. Došao je do informacija kako je Napoli napadaču Nerazzurra poslao ogromnu ponudu. Predsjednik Aurelio De Laurentiis je Icardiju ponudio devet miliona eura na godišnjem nivou, te dva miliona eura bonusa.

Međutim, Inter je odlučio da Icardija proda Juventusu. Torinski tim je dugo pleo mrežu oko 26-godišnjeg napadača i kako stvari stoje, uspio je da završi veliki posao.

Sportski direktor Stare dame Fabio Paratici dogovorio se sa rukovodstvom milanskog tima, Icardi je također prihvatio da ode u redove šampiona Italije i ovo će biti zaista veliki transfer.

Nije poznato kolika bi Bianconeri mogli izdvojiti novca za ovaj transfer. Otkupna klauzula u ugovoru sa Interom je 110 miliona eura i to će biti vjerovatno cijena koju će Juventus platiti.

Navijači Intera poslali poruku Icardiju: "Izdajniče odlazi!"

Mauro Icardi već nekoliko sedmica ne igra za Inter.

Navodno je povrijeđen, ali testovi koje je uradio su negativni i nisu pokazali da postoji ikakav problem sa koljenom.

Njemu je zbog rata sa navijačima, saigračima i zbog izjave njegove supruge Wande oduzeta i kapitenska traka.

Interovi navijači ne žele više da trpe sve gluposti porodice Icardi, pa su poslali jasnu poruku - "Izdajniče odlazi!"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mnogi različiti igrači nosili su dres Intera. Neki su vremenom ostavili veći trag, neki manji, ali su svi bili profesionalci. Zato nikada nećemo zaboraviti Zengu, Bertija, Incea, Zamorana, Cruza, Simeonea, Materazzija, Eto'oa, ali i Ranocchiju. Nisu oni svi bili vođe i sveci ali su bili istinski veliki ljudi. Zato plaćenicima i izdajnicima nije mjesto u Interu i takvi nam ne trebaju. Izdajniče odlazi!", poruka je navijača Intera.

Icardi je za Inter odigrao 210 utakmica, te je postigao 122 gola i upisao 26 asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

owees
Juventus po meni gresku pravi ima puno umisljeni likova,to nije dobro
7 1
Zoilomas
STA CE OVAJ PAPUCAR TAKVOM GIGANTU
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi