Bomba pred Novu godinu: Bit će suza u BiH ako Džeko ostvari ovaj transfer!
Ne treba podcjenjivati riječi nekoga ko radi za ESPN, pa je moguće da je naredni Džekin transfer, koliko god bio čudan, ustvari veoma realan.

Nadamo se da tvrdnje novinara ESPN-a nisu tačne

Bomba pred Novu godinu: Bit će suza u BiH ako Džeko ostvari ovaj transfer!

Dolazi vrijeme praznika, ali navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine neće imati puno razloga za slavlje ukoliko se ostvari transfer Edina Džeke koji predviđa novinar ESPN-a Diergo Cora.

On je putem Twitter profila objavio da je za usluge bh. Dijamanta zainteresovana, ni manje ni više, nego meksička ekipa Monterrey Soccer Club koja je u vlasništvu jedne od najvećih latinoameričkih kompanija FEMSA.

"Rekli su mi da bi Edin Džeko i Radolfo Pizarro mogli doći u ekipu Monterreyja", napisao je on na Twitteru. Dakle, osim Dijamanta u tim bi trebao doći i Radolfo Pizarro. Radi se o fudbaleru koji trenutno nastupa za ekipu Guadalajare u meksičkom prvenstvu, iako ima samo 23 godine za reprezentaciju je odigrao 12 mečeva i postigao tri gola.

Inače, Monterrey se trenutno takmiči u najelitnijem rangu meksičkog fudbala, a prošle sezone su regularni tok takmičenja završili na prvom mjestu sa 37 bodova iz 17 kola, a na kraju su izgubili u play offu od Tigresa i to u velikom finalu. Koliko je realna priča da je takav klub zanimljiv prvom strijelcu Serije A iz prošle sezone, veliko je pitanje, ali sigurno ne treba podcijeniti riječi nekoga ko radi za ESPN.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je Džeko član Rome od ljeta 2015. godine, a njegova tržišna vrijednost prema portalu Transfermarkt.com iznosi 20 miliona eura. Džeko je u tekućoj sezoni postigao osam golova u Seriji A čemu je dodao i tri gola u Ligi prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEIKO
I ne zslužuje bolje, nije on više za lige petice.
2 6
amar.k
glupost
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi