Nezapamćena lakrdija i mizerna kazna: Igračima Borca su se protivnici doslovno sklanjali na terenu

Samo u Srbiji

Nezapamćena lakrdija i mizerna kazna: Igračima Borca su se protivnici doslovno sklanjali na terenu

Edmir Škorić

Susret Borca iz Čačka i Poleta iz Ljubića u 1. ligi Srbije završio je rezultatom 3:1, a nakon prvog vodstva uslijedila je prava farsa.

Borac je postigao tri pogotka, te je slavio sa 3:1, no prvi su poveli gosti iz Ljubiša na srpskoligaškom derbiju koji je odigran 27. avgsta 2022. godine, ali video lakrdije koja se dogodila tek sada kruži internetom.

Nakon što su igrači Poleta došli do 1:0, počeli su doslovno da se sklanjaju igračima Borca, kako bi ovi bez većih problema došli do preokreta i pobjede.

Utakmica je izazvala veliku pozornost javnosti, a kada je svima postalo jasno o čemu se radi, brzo je reagovao Fudbalski savez regije Zapadna Srbija. Potonji se nije niti konzultirao s krovnim fudbalskim savezom u zemlji, nego je sam naredio kaznu.

Srpski mediji su to ocijenili vrlo smiješnim jer će Polet zbog događanja na susretu morati platiti kaznu od 250 hiljada dinara, što iznosi nešto više od dvije hiljade eura.

Ujedno mu je izrečena i uslovna kazna koja kaže da će mu se oduzeti devet bodova ako ponovi nešto slično.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U Srbiji se toj kazni smiju, ali mnogi strahuju da bi to mogao biti pravi poticaj drugim klubovima da učine nešto slično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi