Borac i Zrinjski su već tu: Hoće li i Željezničar biti u žrijebu u ponedjeljak?

UEFA objavila listu

Borac i Zrinjski su već tu: Hoće li i Željezničar biti u žrijebu u ponedjeljak?

Admin Čaušević

U ponedjeljak, 31. augusta s početkom u 13 sati bit će održan žrijeb drugog pretkola Europa lige. 

Borac i Zrinjski su pobjedama nad Sutjeskom i Differdangeom osigurali plasman u drugo pretkolo, dok je Željezničar još uvijek na čekanju.

UEFA je na zvaničnoj stranici objavila listu učesnika žrijeba. Borac i Zrinjski su prisutni, dok se još uvijek čeka potvrda za Željezničar.

Iz krovne evropske fudbalske organizacije su naveli kako će se glavnoj stazi žrijeba priključiti 27 novih timova, 47 učesnika stiže iz prvog pretkola, dok se čekaju još dvije potvrde.

Te dvije potvrde se očekuju na mečeve Nome Kalju - Mura i Maccabi - Željezničar. Ova dva susreta nisu odigrana zbog pozitivnih slučajeva koronavirusa.

Vrlo je izvjesno da će prilikom žrijeba umjesto naziva kluba biti napisano pobjednik duela Maccabi - Željezničar pa bi tako Plavi već saznali moguće protivnika u drugom pretkolu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Od ranije je poznato da će Zrinjski imati status nositelja i imat će nešto povoljniji žrijeb od Borca koji neće biti nositelj.

Inače, susreti drugog pretkola Europa lige igrat će se 17. septembra, a baš kao i u prvoj tako će i u ovoj rundi kvalifikacija biti odigran po jedan eliminacioni meč.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Klice sa grbavice
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi