Borac izbačen iz Evrope? Ne, samo je finansijski kažnjen!

Banjalučanima izrečena kazna

Borac izbačen iz Evrope? Ne, samo je finansijski kažnjen!

A. Čaušević

FK Borcu izrečena je UEFA-ine kazne u iznosu od 10.000 eura.

Kako se navodi na zvaničnoj stranici UEFA-e Borac je kažnjen sa 10.000 eura.

Naime, UEFA je nekoliko klubova kaznila sa izbacivanjem iz Evrope u narednim sezonama, a u za mnoge medije konfuznoj objavi spomenut je i FK Borac, istina ne u dijelu gdje se spominju izbačeni klubovi.

Zbog neizmirenih obaveza na perid duži od 90 dana tokom sezone 2022/23 Borac je kažnjen sa 10.000 eura, što na neki način predstavlja simboličnu cifru.

Dakle, Borac se nalazi na listi klubova koji su dobili novčanu kaznu.

Oglasi

UEFA je u saopštenju jasno precizirala da su kazne za Cluj i Osijek suspednovane na period od dvije sezone i isti kazna će biti primjenjena ukoliko ne ispune zahtjeve solventnosti za period u sezonama 2023/24 i 2024/25.

Kazne za Aris, Olimpija i Rijeka su suspendovani na period od jednu sezone i kazna će biti primjenjena ukoliko se zahtjeve solventnosti ne ispune u sezoni 2023/24.

Dok se Borac našao na list klubova koji su kažnjeni novčano. Osim Banjalučana na listi su još: Cluj (250.000 €), Osijek (150.000 €), Konyaspor (150.000 €), Olimpija Ljubljana (100.000 €), Aris Thessaloniki (50.000 €) Valmiera FC (50.000), FC Astana (30.000 €) FC Kyzyl-Zhar SK Petropavlosk (10.000 €) i Floriana 10.000 €).

SportSport.ba je kontaktirao FK Borac kako bismo zatražili dodatna pojašnjenja o ovoj kazni, ali u trenutku objave teksta nismo dobili odgovor, ali se svakako očekuje reakcija zvaničnim saopštenjem banjalučkog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, nije upitno da li će Borcu biti omogućeno da igra naredne sezone u Evropi, ali će sigurno biti pod posebnom prismotrom od strane UEFA-ine finanasijske institutucije.

Napomena: u prvoj verziji teksta stajaloje je da je UEFA nekoliko klubova kaznila sa izbacivanjem iz Evrope u narednim sezonama, među kojim je i FK Borac,  te da se Borac nalazi na listi klubova koji su dobili neku vrstu uslovne zabrane učešća u jednoj od naredne tri sezone u kojim se plasira u evropska takmičenja što nije tačna informacija. Netačne informacije naknadno su korigovane.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Hahahahhahahahhahahahahahahahahhaha
4 0
Lavillenie
Sta si ti ba kontaktirao? Umjesto da napises cetnicki klub izbacen iz evrope zbog niza maliverzacija i sakacenja lige ti izrazavas neku nesigurnost. Ugledaj se malo na hrvate s klixa odmah udarna vijest da je izbacen
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi