U Banjoj Luci doček za fudbalere Borca, posebno se skandiralo mladom Marčetiću

Nakon prolaska u polufinale Kupa BiH

U Banjoj Luci doček za fudbalere Borca, posebno se skandiralo mladom Marčetiću

E. Oštraković

Sinoć je na stadionu Koševo u Sarajevu odigran revanš susret četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Domaći tim ugostio je Borac, a na kraju su razlog za slavlje imali gostujući fudbaleri.

Svašta je viđeno na utakmici koja je odigrana sinoć i sasvim sigurno će se o ružnim stvarima još uvijek mnogo pisati.

Mateo Musa, glavni sudija meča, je određenim odlukama iziritirao domaće, koji su nezadovoljni njegovim dijeljenjem pravde napustili meč.

I upravo zbog toga je danas Musa na naslovnim stranama, a ne 17-godišnjak kojeg je sinoć upoznala bh. javnost. 

Na naslovnim stranama je zaslužio da bude mladi fudbaler Borca Stefam Marčetić koji ima samo sedamnaest godina i koji je sinoć na Koševu postigao dva gola, od kojih je prvi bio pravi eurogol.

Oglasi

Doveo je mladi fudbaler Borca svoj tim do vodstva sredinom prvog poluvremena, ali njegov gol je u drugom poluvrmenu "poništio" Hamza Čataković golom sa bijele tačke.

Ipak, mladi Marčetić je uspio još jednom zatresti mrežu Borca i tako otvoriti put ka polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine za svoju ekipu.

Ružne scene viđene su u posljednjim trenucima utakmice, kada je nakon nepostojećeg faula kojeg je dosudio Musa za Borac klupa Sarajeva odlučila da povuče ekipu sa terena.

Dok su domaći prigovarali kod glavnog sudije Muse, igrači Borca su proslavili prolaz u polufinale Kupa BiH sa svojim navijačima.

Oglasi

Ipak, pravo slavlje desilo se po povratku u Banja Luku, a tamo su igračima Borca doček napravili upravo Lešinari.

Pjevalo se ispred stadiona Borca, a poseban doček imao je upravo mladi Marčetić koji je sinoć pokazao da se od njega mogu očekivati velike stvari.

Kako je sve to izgledalo pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo uz Borac koji je sinoć izborio polufinale Kupa BiH, u ovaj krug takmičenja ranije su prošli Zrinjski i Sloga iz Doboja. Danas će biti poznat i posljedji polufinalista, a on se traži između Veleža i Širokog Brijega.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
Zamisli pokrades otmes i slavis a koji su to mozgovi i da li ih uopste imaju
3 4
papagaj
Nije mi jasno kako neko može podici pehar a zna kako ga je osvojio, jadne su to duše, licemjerne i odvratne
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi