Borac saznao potencijalne protivnike u trećem prektolu: Ako izbace Linfield otvara se velika prilika

UEFA konferencijska liga

Borac saznao potencijalne protivnike u trećem prektolu: Ako izbace Linfield otvara se velika prilika

H. Zilić

U 14 sati u Nyonu će se održati žrijeb trećeg pretkola UEFA konferencijske lige, a utakmice su na rasporedu 5. i 12. augusta.

Žrijeb će biti podijeljen u dva dijela. Staza konferencijske lige i staza šampiona, odnosno ekipa koje su eliminsane u prvom prektolu Lige prvaka.

U stazi šampiona bit će i predstavnik Bosne i Hercegovine ekipa Borca iz Banja Luke.

Bh prvak će nakon eliminacije od Cluja u prvom pretkolu Lige prvaka u drugom prektolu UEFA konferencijske lige igrati protiv prvaka Sjeverne Irske ekipe Linfielda.

Ako eliminišu Linfield, Banjalučanima se otvara lijepa prilika za play off UEFA konferencijske lige, obzirom da će u trećem pretkolu biti deset najboljih ekipa iz staze šampiona i neće biti nositelja, tako da će pet najboljih iz staze šampiona u play off.

Potencijalni protivnici Borca u trećem prektolu UEFA konferencijske lige su pobjednici duela:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Teuta (ALB) - Inter Club d'Escaldes (AND)
Riga FC (LVA) - Shkëndija (MKD)
Dinamo Tbilisi (GEO) - Maccabi Haifa (ISR)
HB Tórshavn (FRO) - Budućnost Podgorica (MNE)
Shakhtyor Soligorsk (BLR) - Fola Esch (LUX)
Folgore (SMR) - Hibernians (MLT)
Prishtina (KOS) - Connah's Quay Nomads (WAL)
Valur (ISL) - Bodø/Glimt (NOR)

Ako Prishtina izbaci Connah, Borac neće moći igrati protiv prvaka Kosova u trećem pretkolu zbog ranije odluke UEFA da se klubovi iz BiH i sa Kosova ne mogu sastati u evropskim takmičenjima, a pored navedenih tu je i prvak Irske Shamrock koji je bilo lucky winner u žrijebu i direktno se plasirao u treće pretkolo UEFA konferencijske lige.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Ode Borac u grupnu fazu,sve im se otvorilo . Nema ozbiljnog protivnika
4 6
Krosteutegurovic
U nas je samo ako ovo, ako ono, netreba previše pametovati nego igrati meč po meč i polako, sad koliko će to biti dovoljno ostaje da se vidi, ali nemojte samo planirati toliko unaprijed čak do grupne faze, potencijalni protivnici i sl.jer to je smiješno.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi