Borca skupo koštale baklje i neprimjereno skandiranje, kazne i za Željezničar, Sarajevo, te Zrinjski

Zasjedala Disciplinska komisija

Borca skupo koštale baklje i neprimjereno skandiranje, kazne i za Željezničar, Sarajevo, te Zrinjski · Saznajemo

A. Beganović

U Sarajevu je danas zasjedala Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj su analizirana dešavanja na utakmicama 10. i 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza danas se na sjednici bavila dešavanjima na utakmicama 10. i 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a izrečeno je i nekoliko novčanih kazni zbog upotrebe pirotehničkih sredstava kao i neprimjerenih skandiranja navijača određenih klubova.

Tako je aktuelni prvak naše države, Borac iz Banja Luke, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i skandiranja sa političkom pozadinom (Kosovo je srce Srbije) tokom meča sa Sarajevom, kažnjen sa 4.500 KM, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Zbog neprimjerenog skandiranja na račun Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine tokom susreta sa Leotarom kažnjen je i FK Željezničar novčanom kaznom od 1.500 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novčanom kaznom i to, kako nezvanično saznajemo u iznosu od 3500 KM kažnjeno je Sarajevo zbog toga što su navijači kluba sa Koševa tokom meča sa Željezničarem upotrebljavali pirotehnička sredstva, dok je iz istog razloga kažnjen i Željezničar, nezvanično sa 1.000 KM.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača tokom meča sa Slobodom kažnjen je i Zrinjski. Nezvanično sa 1500 KM, a nekoliko klubova je dobilo i opomene.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
E jeste ih kaznili pas vam sve,,,, a suspenzija stadiona??? Lopvska posla i savez kriminalni
30 3
Ajax11
Ispade samo 1000 km za skandiranje sa politickom pozadinom....smješni ljudi U savezu
26 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi