Novi Romin napadač o Edinu Džeki: Ne vidim se kao njegova rezerva

Želi da igra

Novi Romin napadač o Edinu Džeki: Ne vidim se kao njegova rezerva

E. Škorić

Borja Mayoral stigao je u Romu na posudbu iz Real Madrida.

Mayoral poštuje sve odluke Zinedinea Zidanea i shvatio je da za njega u ovom trenutku nema mjesta u Realu, pa je u predsezoni još od francuskog trenera zataržio da ga pusti da ode na posudbu.

"Početkom ljeta, u predsezoni, rekao sam klubu da želim što prije otići. Tada je bio sastanak sa Zidaneom na kojem je rekao da me želi zadržati, želio je da ostanem i na kraju sam ostao duže. Ali nastavio sam da inzistiram na odlasku jer sam uvjeren da ću dobiti veću minutažu nego u Realu. Možda su namjeravali da puste Jovića i da me zadrže, ali na kraju sam istrajao sa zahtjevima da odem. Poziv iz Rome je došao u pravi čas i mislim da je ovo izvrsna prilika za mene", kazao je Mayoral, zadovoljan Rimom nakon nekog vremena.

"Ovdje sam tek 10 dana, ali oduševljen sam odabirom koji sam napravio. Zadovoljan sam s klubom i sa saigračima. Već se osjećam kao kod kuće".

Njegova konkurencija bit će bh. reprezentativac i kapiten Rome Edin Džeko.

"Ne vidim se kao njegova rezerva. Dolazim ovdje sa nevjerovatnom željom da dobro radim i da pomognem Romi u postizanju ciljeva. Očito sam ovdje i da učim od Džeke jer je sjajan igrač s puno iskustva, ali siguran sam da će među nama biti zdrava konkurencija".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, vjeruje da bi on i Edin mogli zajedno igrati u formaciji.

"Zašto da ne? Različiti smo igrači i mogli bismo se dobro slagati i nadopunjavati na terenu. To nije loša ideja", zaključio je napadač koji je u Romi naredne dvije sezone, s tim da klub ima pravo da ga otkupi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MangasColoradas
...Boga mi ti si prevelik optimista za nekog ko je u karijeri zabio 10 golova...u tvojim godinama Dzeko je vec bio prvi strijelac Bundeslige i najbolji strijelac u historiji Wolfsburga...ti ces tu grijati klupu jednu sezonu i put pod noge.
12 1
Arnel925
Eh sad si ga usrao jarane. Pa Dzekson je kapiten i pogon ekipe iz Rima.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi