Petković priznao zašto je odbio Trabzon i dobio status "besmrtnika": "Bila je to izdašna ponuda..."

Odlučio da ostane u Dinamu

Petković priznao zašto je odbio Trabzon i dobio status "besmrtnika": "Bila je to izdašna ponuda..."

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Bruno Petković ljetos je bio blizu prelaska u turski Trabzonspor, ali je na kraji ostao u Dinamu. O tome nije ranije htio da priča, ali je Petković sada otkrio zašto je odbio ponudu iz Turske i odlučio da ostane u klubu iz Zagreba.

Prošlog ljetnog prelaznog roka uveliko se pisalo o tome da Petković napušta Dinamo i da karijeru nastavlja u dresu turskog Trabzonspora, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Mediji u Turskoj čak su tvrdili da su Dinamo i Trabzonspor postigli dogovor oko transfera, te da su Petkovića svi već vidjeli u dresu turskog kluba, no u posljednji trenutak došlo je do kolapsa u tom dogovoru.

Sve je propalo kada je Nenad Bjelica dobio otkaz u Trabzonu i na kraju od Petkovićevog dolaska nije bilo ništa jer je upravo hrvatski stručnjak bio taj koji je insistirao na tom transferu.

Nakon što je ostao u Dinamu kapiten zagrebačkog kluba nije htio da komentariše sve ono što se dešavalo oko Trabzospora, ali sada je i Petković odlučio da otkrije svoju stranu priče.

Oglasi

Petković je dao intervju za Nacionalov Tempo u kojem je, između ostalog, govorio i o Trabzonsporu i objasnio je zbog čega je na kraju o odlučio da ostane na Maksimiru i s Dinamom potpiše novi ugovor.

"Jednostavno nisam razmišljao u tom smjeru. Bilo je kontakta pa i neki pokušaj dogovora. Ta ponuda koju sam dobio bila je dosta izdašnija od one koju sam imao ovdje, ali jako puno toga se desilo zbog čega na kraju transfer nije realizovan", rekao je Petković i poručio da Bjelicin otkaz nije razlog zašto je transfer propao.

"Bjelica me poznaje bolje od bilo kojeg drugog trenera, ali ja bih se dokazao bez obzira ko je trener jer sam takav".

Iako je ponuda Trabzona bila dosta bogatija od one Dinamove na kraju je Petković odlučio da je za njega bolje da ostane u Zagrebu i produžio je ugovor s Modrima što je oduševilo navijače zagrebačkog kluba.

Oglasi

Petković je pokazao da mu novac nije na prvom mjestu i na kraju je odluka da ostane u Dinamu čini se bila pun pogodak jer je nastavio da igra u odličnoj formi, a kod navijača je dobio status "besmrtnika" jer je pokazao veliku ljubav prema ovom klubu.

U dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima za Dinamo je odigrao 29 utakmica i uspio je zabiti 14 golova i dodati sedam asistencija. Učinak bi sigurno bio i bolji da nije imao problema s povredom u prvom dijelu sezone.

Također, Petkoviću je bilo važno da je u ekipi gdje će imati svoju minutažu jer želi da bude na spisku Zlatka Dalića na Evropskom prvenstvu koje se ovog ljeta igra u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Petković ima ugovor s Dinamom do ljeta 2025. godine, a EP će mu biti sjajna prilika da pokaže svoje sposobnosti i privuče interes evropskih klubova. Očekuje se da će, ako sve prođe kako treba, na ljeto Petković najvjerovatnije napustiti Dinamo, no klub iz Zagreba sigurno ga neće pustiti jeftino.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi