Sedam golova u Dortmundu, nastavlja se grčevita borba za titulu u Bundesligi
FOTO: EPA

Borussija je raspucana u finišu sezone

Sedam golova u Dortmundu, nastavlja se grčevita borba za titulu u Bundesligi

Haris Zilić

Borussija Dortmund nastavlja utrku sa Bayernom za titulu prvaka Njemačke i očekuje nas prava ludnica u posljednja dva kola. Bavarci imaju bod prednosti. Borussija je u 32. kolu večeras deklasirala Borussiju Monchengladbach sa 5:2.

Da će Milioneri imati svoju noć bilo je jasno nakon prvog poluvremena.

Nakon prvih 45 minuta igre rezultat je 4:0, a domaći tim uputio je ukupno 15 udaraca prema golu.

Već u petoj minuti je za vodstvo domaćeg tima zabio Malen. Trinaest minuta kasnije prednost je udvostručio engleski ofanzivac Jude Bellingham.

Samo dvije minute nakon toga Sebastian Haller postigao je pogodak za 3:0. Isti igrač je u 32. minuti postigao gol za 4:0, a asistent mu je kod oba bio Malen.

U nastavku tim iz Dortmunda je malo spustio ručnu.

Oglasi

Nakon prvih 45 minuta bilo je sve jasno, a do kraja meča Monchengladbach uspjeva da ublaži poraz.

Bensebaini u 75. minuti iz penala pogađa za 4:1, a nakon toga propustio je dobru priliku.

U 85. minuti novi gol u mrežu domaćina, Netz asistira, a Stindl pogađa za 4:2. Konačnih 5:2 postavlja Reyna u petoj minuti sudijske nadoknade.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je lider sa 68 bodova, Borussija Dortmund ima 67.

U narednom kolu Bavarci igraju derbi na svom terenu sa RB Leipzigom i ta utakmica bi mogla dati dosta odgovora, dok Dortmund putuje timu Augsburga.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Žestoka borba dva kola prije kraja. Bajern ima puno dva teza protivnika nego Dortmund. Nadam se da će Dortmund biti prvak
2 1
Bajernovac
11 titula zaredom za Bavarskog giganta Augsburg -Dortmund 2-0 Bayern -Leipzig 3-1
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi