Bosanac je večeras bio uz Brazil: Objasnio je i zašto ne navija za komšije
Momak iz Sarajeva sasvim iskreno srpskim novinarima o navijanju

Sarajlija sasvim iskren

Bosanac je večeras bio uz Brazil: Objasnio je i zašto ne navija za komšije

Midhat Šljivak

Brazil je na otvaranju Svjetskog prvenstva pobijedio Srbiju s 2:0, a Karioke su pokazale da su veliki favoriti za titulu prvaka svijeta jer su izgledali zaista odlično u drugom poluvremenu. 

Karioke su potpuno razbile Srbiju u drugom poluvremenu. Sijevalo je sa svih strana pred golom Orlova koji na kraju mogu biti zadovoljni sa samo dva primljena pogotka.

Brazil je imao ogromnu podršku s tribina u ovom susretu. Tribine su ispunjene žutom bojom, a među njima je bio i jedan Bosanac.

Momak iz Sarajeva stao je pred kameru srbijanskog Telegrafa i pošteno je priznao da će navijati za Brazil, a ne za susjede. Objasnio je razloge.

"Navijat ću za Brazil", rekao je ovaj momak i objasnio je zašto je to tako:

"Zato što su mi većina prijatelja ovdje Brazilci. Ovdje studiram i iz Sarajeva sam", rekao je ovaj Sarajlija.

Oglasi

Za srbijanske novinare bilo je malo čudno što Bosanac ne navija za komšije. On je ponovo morao objašnjavati.

"Prijatelji su mi iz Brazila, sjedit ću pored jednog od njih i ne bi bilo dobro da navijam za Srbiju. Nadam se da će biti dobra utakmica", istakao je on neposredno pred meč.

Na kraju je utakmica bila dosta dobra. Brazil je lagano pobijedio s 2:0, a na kraju Orlovi mogu biti veoma sretni što im mreža nije napunjena do vrha.

Pitanje je samo koja selekcija će stradati pod naletom Brazila jer neće svako imati sreće kao Srbija večeras da lopte jednostavno nisu htjele u gol.

Dragan Stojković Piksi: Šokiran sam!

Dragan Stojković zadovoljan je izdanjem svojih izabranika protiv Brazila. Ipak, Piksi ističe da je iznenađen i šokiran činjenicom da je njegov tim fizički potpuno pao.

Oglasi

"Dominirali su jer smo u fizičkom smislu totalno pali. To mi je izenanađujuće", rekao je Stojković i nastavlja:

"Nisam mogao prepoznati ekipu. Ne znam zašto je to tako. Je li stvar umora, ali Brazil ovakve stvari kažnjava. Nemam šta drugo reći".

Zadovoljan je prvim poluvremenom. Tvrdi da je očekivao nastavak borbe, ali se to nije desilo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Odigrali smo dosta dobro prvo poluvrijeme, pokušali smo im parirati. Vjerovao sam da i u drugom dijelu možemo isto. Ali to s fizičkim nedostacima je me je šokiralo."

Karioke u narednom kolu (28. novembra) igraju protiv Švicarske, a Srbija za protivnika ima selekciju Kameruna i pobjeda u ovom meču će im biti neophodna ako žele u drugi krug takmičenja.

Top Komentari

starmac
Kad može DODIK navijat za svakog samo ne za BiH,zasto bi momak navijao za Srbiju.PAMETNOM DOSTA
26 0
King_Kenny
"Za srbijanske novinare bilo je malo čudno što Bosanac ne navija za komšije."....oni kao da su s marsa pali pa ne znaju da su pocinili genocid i da nam danas Dodik po instrukcijama iz Beograda koci drzavu decenijama.
26 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi