Više ni Lihtenštajn nije lagan plijen: Tromi Zmajevi se namučili protiv autsajdera
Foto: Feđa Krvavac/NFSBiH

Kodro startao pobjedom

Više ni Lihtenštajn nije lagan plijen: Tromi Zmajevi se namučili protiv autsajdera

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je ostala u igri za direktan plasman na Evropsko prvenstvo nakon što je na Bilinom polju pred oko 7.000 gledatelja uz dosta muke pobijedila Lihtenštajn sa 2:1.

Novi-stari selektor Meho Kodro je napravio određene promjene u startnoj postavi te je od starta u vatru bacio Adija Nalića i Nemanju Bilibiju, dok je Ermedin Demirović ordinirao po lijevoj strani.

Start utakmice je bio fenomenalan i obećavao je na novu golijadu u mreži Lihtenštajana, međutim ostatak utakmice je bio poprilično mučan za gledati prije svega zbog tromog i bezidejnog izdanja Zmajeva.

Igrala se 3. minuti kada je Bilbija odigrao povratnu loptu Džeki koji rutinski pogađa i postiže svoj 65. gol u dresu Zmajeva.

Promjena rezultata uslijedila je u 10. minuti. Ponovo je Bilbija povukao jednu loptu, odigrao je pas prema Džeki, a poslije šuta bh. kapitena vlastitu mrežu je zatresao Luchinger.

Oglasi

Nova rezultatska promjena viđena je u 21. minuti. Zaista jedan od ljepših golova viđenih na Bilinom polju postigao je Wolfinger sjajnim volejem sa oko 20 metara.

U nastavku utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a fudbaleri Lihtenštajna su većim dijelom drugog poluvremena djelovali kao ravnopravan rival iako su pred utakmicu bili apsolutni autsajderi.

Uzbuđenje vrijedno spomena viđeno je u drugoj minuti sudijske nadoknade nakon što je poslije Džekine prečke poništen gol Kruniću zbog ofsajda. Imali su gosti prekid u posljednjim minutama, ali nisu zaprijetili Šehiću.

Oglasi

Sve u svemu za Kodru i pomoćnike je najvažnije bilo startati pobjedom, te tako koliko-toliko vratiti samopouzdanje, ali je jasno da je pred iskusnim stručnjakom još mnogo posla.

Narednu utakmicu koja je već sada "biti ili ne biti" za direktan plasman na Euro Zmajevi igraju u ponedjeljak kada gostuju Islandu.

U preostala dva meča kvalifikacione grupe J Portugal je pobijedio Slovačku sa 0:1, dok je Luksemburg bio bolji od Islanda sa 3:1.

Stanje na tabeli je takvo da je Portugal maksimalan sa 15 bodova, Slovačka i Luksemburg imaju po 10, BiH je na 6, Island na 3, a Lihtenštajn je i dalje bez boda.

Kvalifikacije za EP:

Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn 2:1 (Džeko 3', Luchigner 18' ag/ Wolfinger 21')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

BiH: Šehić, Dedić, Miličević, Hadžikadunić, Kolašinac, Nalić, Pjanić, Krunić, Demirović, Bilbija, Džeko.

Lihtenštajn: Buchel, Malin, Traber, Beck, Wolfinger, Luchinger, Wieser, Sele, Goppel, Salanović, Saglam.

Top Komentari

Izotop10000
Džeko je kralj nikad nećemo imati ovakvog igrača a vi što plujete po reprezentaciji gledajte nekoga drugog...
4 1
Rodjeni1985
Daj ba raju iz BiH lige nek igraju, pa makar malo da se promovisu, ovih vise gladni nisu! Samo kome da pricam, kad nam je savez prvi bez ideje…jos nas cuoa jedan Dzeko, kapa do poda!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi