Portugal preživio Slovačku, Luksemburg nije više senzacija
FOTO: EPA

Kvalifikacije za EURO

Portugal preživio Slovačku, Luksemburg nije više senzacija

Haris Zilić

Odigrana su i preostala dva duela u kvalifikacionoj grupi J gdje se nalazi i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Portugal je preživio Slovačku, a Luksemburg dokazao da nije više nikakva senzacija u evropskom fudbalu.

Luksemburg je na svom terenu savladao Island sa 3:1. Golove za domaći tim postigli su Chanot iz penala u devetoj minuti i Borges u 70. minuti utakmice.

Pogodak za goste sa Islanda dao je Haraldsson u 88. minuti za 2:1, a konačnih 3:1 postavlja Sinani u 90. minuti utakmice.

Luskemburg se s ovim trijumfom izjednačio sa Slovačkom na tabeli, obje reprezentacije imaju po deset bodova, četiri više od bh. reprezentacije.

Reprezentacija iz Beneluxa se sada otvoreno uključila u borbu za EURO.

Oglasi

Slovačka je nije mogla zaustaviti Portugal na svom terenu.

Portugalci su nastavili sjajne kvalifikacije i ostvarili minimalan trijumf od 1.0. Heroj Portugala u Slovačkoj bio je Bruno Fernandes koji je postigao pogodak u 43. minuti utakmice.

U drugoj utakmici grupe A, Škotska je kao gost savladala Kipar sa 3:0 i tako došla na mali korak od plasmana na EURO tri utakmice prije kraja kvalifikacija.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, 5. kolo:

Oglasi

Grupa A:

Kipar - Škotska 0:3 (/McTominay 6', Porteous 16', McGinn 30')

Grupa J:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Luksemburg - Island 3:1 (Chanot 9' (p), Borges 70', Sinano 90'/Haraldsson 88')

Slovačka - Portugal 0:1 (/Fernandes 43'

Top Komentari

Patrice77
Mnogi su lijepo i tacno razmisljali, da nije tolika sramota izgubit od Luksemburga. Ovo veceras je sramota, dno dna.
0 2
Izotop10000
Treba svatit današnji fudbal a to je da sve reprezentacije daju maksimum bore se i nije lako pobijediti nikoga svatite to.o
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti