Bosna ili Travnik: Ko će na zimsku pauzu otići kao lider?
Bosna je trenutno lider sa 29 boova

15. kolo 1. lige Federacije BiH

Bosna ili Travnik: Ko će na zimsku pauzu otići kao lider?

Ovog vikenda se igra posljednje (15.) kolo jesenjeg dijela prvenstva u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Jesenji šampion postat će visočka Bosna ili Travnik, ekipe koje se trenutno nalaze na prvoj odnosno drugoj poziciji na tabeli. Bosna ima 29 bodova i u ovom kolu gostuje u Goraždu, dok Travnik također ide u goste i to Orašju.

"Mislim da imamo najbolje šanse da budemo na kraju jesenji prvaci, ali i ako ne, opet smo ostvarili dobar rezultat", riječi su trenera Bosne Faruka Dedića, dok su iz Travnika poručili da se pribojavaju regularnosti utakmice koja slijedi:

"S obzirom na to da je ovo derbi i susret koji će možda odlučiti  jesenjeg prvaka, očekivali smo sudije iz Premijer lige, koja se ovaj vikend ne igra. Sa razlogom se pribojavamo regularnosti utakmice, jer smo pokazali da igramo dobar fudbal i da želimo u Premijer ligu, a utakmica će odlučiti i dalji tok prvenstva. Hoćemo časno i sportski da se nadmećemo u igri, a ne da nekim nečasnim radnjama nešto pravimo", rekao je trener Travničana Osmo Bajrić.

Meč Orašja i Travnika slovi za derbi kola, s obirom da je riječ o utakmici u kojoj će se sastati trećeplasirani i drugoplasirani tim tabele.

U ostalim utakmicama, Velež će na svom terenu dočekati GOŠK, Čapljina ekipu Bosne Seme dok Jedinstvo gostuje u Banovićima ekipi Budućnosti. Radnički će u Lukavcu odmjeriti snage sa Slogom iz Siminog Hana, dok Rudar dočekuje Bratstvo. Jedina utakmica sutrašnjeg programa igra se na Piroti gdje će Novi Travnik dočekati Zvijezdu iz Gradačca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vrijedi istaći da se sve utakmice ovog kola igraju u terminu od 13:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi