Bournemouth preko Southamptona do treće pobjede u sezoni

Premier liga, 6. kolo

Bournemouth preko Southamptona do treće pobjede u sezoni

Večeras je na St. Mary's stadionu otvoreno šest kolo Premiershipa. Snage su odmjerili Southampton i Bournemouth, a gosti su bili uspješniji i slavili rezultatom 1:3.

Počelo je odlično za "Trešnjice". Rico je odlično obacio iz kornera, a Ake još bolje skočio i u 10. minuti pogodio za vodstvo Bournemoutha od 0:1.

Zatresla se mreža domaćih i 15 minuta kasnije, ali je Kingov gol nakon intervencije VAR-a poništen zbog ofsajda.

Ipak, u 35. minuti nije bilo spasa za Southampton. Gosti su odigrali sjajnu akciju, a na kraju je Biling sjajno uposlio Harryja Wilsona koji je pogodio za 0:2.

Imali su "Sveci" svoje prilike u prvom dijelu, ali se na odmor otišlo vodstvom Bournemoutha od 0:2.

Krenuli su domaći u nastavku po gol, a ofanziva im se brzo isplatila pošto je Steve Cook napravio penal. Siguran sa bijele tačke u 54. minuti je bio Ward-Prowse i smanjio na 1:2.

Nastavili su domaći napadati, imali su dosta prilika, ali nisu uspjeli postići drugi gol. Sa druge strane, gosti su u samom finišu meča stigli do trećeg gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrala se peta minuta sudijske nadoknade, golman gostiju je ispucao loptu, zadnja linija Southamptona užasno reagovala, a Callum Wilson to iskoristio i pogodio za konačnih 1:3.

Borunemotuh je tako došao do treće pobjede u sezoni i, barem nakratko, treće pozicije na tabeli sa 10 osvojenih bodova. Southampton je 11. sa sedam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi