Branio je kao nikad u životu, dobio i poziv u reprezentaciju, a jučer su mu srušeni snovi

Loše vijesti za 33-godišnjaka

Branio je kao nikad u životu, dobio i poziv u reprezentaciju, a jučer su mu srušeni snovi

A. Čaušević

Svaki fudbaler ima želju da tokom karijere predstavlja svoju reprezetnaciju na jednom velikom takmičenju. Takvi snovi jučer su uništeni Tomu Heatonu. 

Heaton je ljetos stigao iz Burnleya u Aston Villu, u prvom dijelu sezone branio je u životnoj formi i sasvim opravdano je dobio poziv u reprezentaciju Engleske te se nadao nastupu na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Gol Aston Ville je branio 20 puta u Premiershipu, a sudbina je htjela da upravo poslije protiv svog bivšeg kluba u januaru zadobije tešku povredu ligamenta koljena.

Nadao se da će se uspjeti oporaviti za nastup na Euro, međutim jučer je saznao da za to nema šansi i sve nade da u jesen karijere nastupi na velikom takmičenju su nestale.

"Komotno mogu reći da su moje nade da igram na Euru nestale. Bit će to duža pauza. Stradali su mi ligamenti, prošlo je tek pet sedmica od operacije", rekao je Heaton za BBC.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Govorio sam: 'Sačekajte, nemojte žuriti, pustite me da pokušam ustati'. Ali bio sam miljama daleko, osjetio sam bol i morao sam ponovo sjesti", dodao je on.

Heaton je za Englesku upisao tri nastupa. Za nacionalni tim svoje zemlje nije branio još još od juna 2017. godine kada je nastupio u porazu od Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi