U javnost procurio dres Engleske za EURO, navijači ga proglasili najgorim ikada

Nisu li malo poranili?

U javnost procurio dres Engleske za EURO, navijači ga proglasili najgorim ikada

S. Grebović

Iako je po početka EURA ostalo više od pola godine, mediji na Otoku su se dokopali izgleda dresa reprezentacije Engleske, a javnost je blago rečeno razočarana.

Otkako je kompanija NIKE postala službena marka selekcije Gordi Albiona 2013. godine, navijači ove selekcije nisu baš oduševljeni. 

Znak pomenute marke će se nalaziti na sredini dresa, a ispod nje će biti grb fudbalskog saveza Engleske, dok će sa strane nalaziti dvije plave linije. 

Jedan od engleskih navijača je na Twitteru ove dresove proglasio 'najgorim ikada', dok su neki otišli tako daleko da su najavili bojkot svoje reprezentacije ukoliko ista zaigra na turniru sa ovom garniturom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prošlogodišnji uspjeh na Mundijalu u Rusiji na kojem su Englezi zauzeli četvrto mjesto je nakon dugo vremena obradovao navijače Tri lava i vratio im vjeru u nacionalni tim, a na predstojećoj smotri najboljih selekcija Evrope voljom žrijeba smješteni su u grupi C zajedno sa Hrvatskom, Českom i pobjednikom grupe C Lige nacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi