Golijada u remiju Tomislava i Radničkog, Bratstvo sa dva brza gola do pobjede protiv Travnika

Prva liga Federacije BiH

Golijada u remiju Tomislava i Radničkog, Bratstvo sa dva brza gola do pobjede protiv Travnika

Esmer Oštraković

Danas su odigrane utakmice 8. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Pobjede su na domaćim terenima upisale ekipe Gradine i Bratstva, dok su Tomislav i Radnički u sjajnoj utakmici odigrali neriješeno.

Gradina je tokom cijelog susreta bila dosta bolji protivnik od Zvijezde, te je upisala pobjedu od 1:0, a jedini gol viđen je u prvom poluvremenu.

Mumimović je u 34. minuti savladao golmana gostiju, a na kraju se ispostavilo da je upravo to bio pobjedonosni pogodak danas.

Bratstvo je u Gračanici sa 3:1 savladalo ekipu Travnika. Gosti su u prvih pola sata bili jako dobro organizovali te su čuvali neriješen rezultat.

Prve prave prilike viđene su u drugom poluvremenu, a imali su ih gosti u 53. minuti, ali se rezultat nije mijenjao.

Oglasi

Do vodstva je u 58. minuti stiglo Bratstvo, a gol je postigao Devedžić. Deset minuta kasnije dosuđen je penal za Travnik, a Obradović je bio siguran, te je izjednačio na 1:1.

Bratstvo je do kraja uspjelo postići dva brza gola i to u 75. i 77. minuti, a strijelac oba gola bio je Šabić. Tako su domaći nogometaši ostvarili pobjedu od 3:1.

Prava golijada viđena je na utakmici između Tomislava i Radničkog. Već u osmoj minuti Banović postiže gol za vodstvo domaće ekipe.

U 23. minuti bilo je 2:0 za Tomislav, a strijelac je ovaj put bio Nikola Šišlo. Deset minuta kasnije Radnički preko Ordagića smanjuje na 2:1.

Do kraja prvog poluvremena viđena su još dva gola i to u mreži domaćih. Strijelac za poravnanje bio je Hasmir Salihović u 38. minuti susreta. Međutim tu nije bio kraj kada je riječ o golovima u prvom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Igrala se 43. minuta kad je Ordagić postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici, te je donio preokret Radničkom.

Domaća ekipa uspjela je doći do poravnanja i vrijednog boda na ovom susretu i to golom Petra Banovića u 76. minuti utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi