Skandal kakav fudbalski svijet ne pamti: Brazil i Argentina ostaju bez SP-a?
FOTO: EPA

Očekuju sankcije

Skandal kakav fudbalski svijet ne pamti: Brazil i Argentina ostaju bez SP-a?

Haris Zilić

Totalni haos u Brazilu, prekinuta je utakmica kvalifikacija za SP 2022. godine između Brazila i Argentine.

Meč ljutih rivala počeo je u 21 sat, ali nakon svega peg minuta utakmice meč je prekinut nakon što su se nepoznati ljudi pojavili na terenu. Naime, dva sata prije utakmice saopšteno je da četvorica Argentinaca ne mogu igrati večeras jer su prekršili COVID protokol i naređeno im je da što prije napuste Brazil.

Ipak, pomenuti fudbaleri su počeli meč, a nakon pet minuta nekoliko zdravtsvenih radnika je ušlo na teren i utakmica je prekinuta.

Prema pravilnicima od strane FIFA-e, ali i CONMEBOL, Brazil bi mogao dobiti sankciju za lošu organizaciju utkamice, propuste na više frontova, a to bi značilo moguće oduzimanje bodova u tekućim kvalifikacijama. Sa druge strane zbog napuštanja terena i kršenja protokola, Argentinci bi tkaođer mogli biti kažnjeni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

FIFA će ispitati cijeli slučaj, a nije isključeno je da ove dvije selekcije dobiju drakonske kazne, a to je odmah izbacivanje iz kvalifikacija i ostanak bez nastupa na SP 2022. godine.

Kako god bude, večeršanji duel u Brazilu će ući u fudbalsku historiju, a u narednim danima će se vidjeti koja će konačna odluka da bude i kakve sankcije očekuju Brazilce i Argentince.

Oglasi

Najnovije vijesti