Brazil deklasirao Honduras za finale

Po dva gola Neymara i Gabriela Jesusa

Brazil deklasirao Honduras za finale

Edmir Škorić

Nogometaši Brazila uvjerljivo su slavili u polufinalu olimpijskog turnira u Rio ed Janeiru.

Brazil je s 6:0 razbio Honduras i igrat će u finalu protiv Njemačke ili Nigerije za zlato, a u svakom slučaju domaćin je osigurao srebrenu medalju.

Brazilci su poveli već u 15. sekundi, a strijelac je bio Neymar. Do poluvremena još dva gola u mreži Hondurasa, dvostruki strijelac je bio Gabriel Jesus, novi igrač Manchester Cityja.

Marquinhos je u šestoj minuti nastavka povisio na 4:0, a za 5:0 pogodio je Luan u 79. minuti. Domaći su čak preko Neymara zabili šesti gol u 90. minuti. Zvijezda Barce zabila je drugi gol danas, ovaj put s penala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi