Neymar odveo Brazil u polufinale, Honduras bolji od Koreje

Četvrtfinalne utakmice OI u Riju

Neymar odveo Brazil u polufinale, Honduras bolji od Koreje

Endin Čaušević

Reprezentativci Brazila plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara nakon pobjede protiv Kolumbije sa 2:0.

Brazil je na domaćem terenu uspio da ostvari pobjedu u četvrtfinalnoj utakmici Olimpijskih igara protiv Kolumbije. Domaća selekcija do prednosti je stigla u 12. minuti utakmice kada je mrežu Kolumbije zatresao Neymar.

Kolumbija se u prvom dijelu pokušala vratiti u meč, ali napadači ove ekipe nisu iskoristili nekoliko sjajnih prilika. Pitanje pobjednika riješeno je u samom finišu utakmice kada je nakon asistencije Neymara konačnih 2:0 postavio Luan.

Brazilci će u polufinalu Olimpijskih igara u Riju igrati protiv Hondurasa koji je sinoć bio bolji od Južne Koreje sa 1:0. Jedini gol na ovoj utakmici postigao je Elis.

Podsjećamo, u drugoj polufinalnoj utakmici snage će odmjeriti reprezentacije Njemačke i Nigerije.

Olimpijske igre, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Brazil - Kolumbija 2:0

Južna Koreja - Honduras 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije