Moćni i rasplesani Brazilci "kao na terminu", na kraju poslali poruku Hrvatskoj

Visoka pobjeda nad Južnom Korejom

Moćni i rasplesani Brazilci "kao na terminu", na kraju poslali poruku Hrvatskoj

Edmir Škorić

Brazilska reprezentacija s lakoćom je večeras u Dohi pobijedila Južnu Koreju (4:1) i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. U petak će igrati protiv Hrvatske za polufinale.

Brazilci su bili favoriti uoči duela, a ubrzo je bilo jasno i zašto. Od samog početka dominacija Karioka, a sve je bilo riješeno nakon samo 35 minuta igre.

Samo sedam minuta bilo je Brazilcima potrebno da dođu do vodstva. Raphinha je prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu, Neymar je promašio loptu, a na drugoj strani sam Vinicius, koji se namjestio i pogodio mrežu Kima za vodstvo.

U 10. minuti dosuđen je penal za peterostruke svjetske prvake. Richarlison ga je izborio, a Neymar postigao gol nakon karakterističnog zaleta.

Hwang je u 17. minuti prvi zaprijetio Alissonu, ali njegov udarac s više od 20 metara zaustavlja golman Liverpoola. U 29. minuti novi gol za Brazil i Samba se opet zaplesala, a plesao je i brazilski selektor Tite.

Oglasi

Fantastična akcija, a završeno je golom Richarlisona. Brazil je i pored 3:0 nastavio da napada, da bi u 36. minuti već bilo 4:0. Brza kontra Brazilaca, Vinicius je sjajno uvidio kretanje Paquete iz drugog plana, pronašao ga, a ovaj bez problema trese mrežu nemoćnih Korejaca.

Velika šansa za Koreju da se vrati u meč, ali je u 48. minuti Sonov udarac odbranio Alisson. Već tada je ipak bilo jasno da Koreja jedino može do nekog utješnog gola, ne više od toga.

Tako je i bilo, pošto je u 76. minuti Paik snažnim udarcem sa oko 25 metara pogodio za 4:1, iako treba reći da je lopta na putu do gola nekoga i zakačila te promijenila smijer.

Brazil se opustio, Tite je napravio pet izmjena, a stigao malo da odmori i Nymara, Militaa, Danila, Viniciusa, dok je čak i Alissona izvadio deset minuta pred kraj, a umjesto njega ubacio Wevertona.

Brazilci su ponovo igrali opušteno i sa stilom, djeluju jako moćno, ali ruku na srce, Južna Koreja je ipak preslab rival. Vidjet ćemo pravo stanje u petak, kada im se suprostave viceprvaci iz Rusije.

Nema sumnje da će Brazil imati ulogu favorita, večeras su poslali Hrvatima poruku i šta ih čeka u petak, ali Hrvatska je navikla da igra velike i teške utakmice i da ih nerijetko i dobija. Kako god, Brazil ostaje jedan od najvećih favorita za osvajanje naslova svjetskog prvaka, ali da će tek tako da prođe pokraj Hrvatske - teško. 

Brazil - Južna Koreja 4:1

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Brazil: Alisson, Casemiro, Danilo, Marquinhos, Militao, Neymar, Paqueta, Raphinha, Richarlison, Thiago Silva, Vinicius Junior

Južna Koreja: Cho, Hwang Hee-Chan, Hwang In-Beom, Jung, Kin Jin-Su, Kim MIn-Jae, Kim Moon-Hwan, Kim Seung-Gyu, Kim Young-Gwon, Lee Jae-Sung, Son

Top Komentari

user1669598125
Ajmo Brazil sambaaa,neymar će od guardiola napraviti idiota kakav on zapravo i jeste
8 3
user1669598125
Brazil-rvati 5-0.Lagani trening.rVati zalutali u četvrtfinale,nikad slabije svjetsko čim rvati doguraju ovako daleko
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi