Luis Enrique pred angažmanom karijere
FOTO: EPA

Obavljeni tajni razgovori

Luis Enrique pred angažmanom karijere

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Brazila je ispadanje od Hrvatske u četvrtini finala Mundijala u Kataru proglasila katastrofom i spremaju se veliki rezovi.

Tite više nije selektor Karioka, a dosta se špekuliše o novi imenima na klupi Brazila.

Brazilski mediji donose vijest da je Luis Enrique trenutno najozibljniji kandidat za mjesto selektora Brazila.

Ovu vijest kasno sinoć objavio je brazilski "Uol", a navodno se već vode tajni razgovori između Španca i čelnika Fudbalskog saveza Brazila.

Navodno je i Enrique zainteresovan da preuzme Brazilce i laska mu poziv jedne od najboljih selekcija današnjice.

Čelnici Fudbalskog saveza Brazila i sam Enriqueu trebali bi se sastati u narednim danima nakon čega će se znati više detalja.

Oglasi

Pomenuti stručnjak je trenutno slobodan što svakako daje prednost u izboru za novog selektora.

Lusi Enrique je dao otkaz na klupi Crvene furije nakon Mundijala u Kataru gdje je Španija eliminisana u osmini finala od selekcije Maroka.

Brazilci su imali prije Enriquea nekoliko želja, ali sve je palo u vodu.

Prvi na listi bili su Guardiola i Ancelotti, spominjao se i Zlatko Dalić, no svi pomenuti treneri su pod ugovorima sa klubovima ili reprezentacijama.

Ipak, što se tiče Enriquea, prostor je čist, Španac je slobodan pa neće biti iznenađenhje ako u narednim danima ozvaniči saradnju sa Brazilcima.

Top Komentari

atomskimrav
Nece on ovo prihvatiti, ne moze pozvati pola sastava uefalone ima samo raphina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi