Bomba iz Južne Amerike: Brazil želi Zlatka Dalića za novog selektora!

Tvrde brazilski mediji

Bomba iz Južne Amerike: Brazil želi Zlatka Dalića za novog selektora!

E. Oštraković

Nakon što je na posljednjem Svjetskom prvenstvu koje je odigrano u Kataru ostvario još jedan fenomenalan rezutlat sa Hrvatskom, Dalić je čovjek sa velikim brojem ponuda, te je pitanje da li će ostati selektor Hrvatske i u narednom periodu.

Hrvatska je na posljednja dva Mundijala uspjela osvojiti čak dvije medalje i to srebrenu i bronzanu, što je zaista fantastičan rezultat.

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva koje je odigrano u Kataru, Hrvatska je izbacila prvog favorita za osvajanje titule prvaka svijeta, reprezentaciju Brazila.

Osim eliminacije Brazila, Hrvatska je odigrala sjajno na kompletnom Mundijalu, a kao dokaz toga je osvojeno treće mjesto, što je još jedan sjajan uspjeh za ovu reprezentaciju.

Kako navode brazilski mediji, upravo Zlatko Dalić je jedan od favorita brazilskog fudbalskog Saveza koji ga želi dovesti na svoju klupu.

U svojim posljednjim izjavama Dalić je svoje planove vezao za Hrvatsku, te želi da sa Hrvatskom pokuša napasti evropski tron.

Oglasi

Kako javljaju brazilski mediji, Dalić će dobiti ponudu od Brazila, te bi tako mogao postati tek treći stranac koji je vodio ovu reprezentaciju.

Do sada su to radili Urugvajac Ramon Platero, te Portugalac, Jorge Gomes da Lima, a ostaje da vidimo da li će Dalić biti treći.

Osim Dalićevog imena, Brazilci aktivno razmišljaju o još dva potencijalna selektora, a radi se o Pepu Guardioli, te Joseu Mourinhu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ukoliko ponuda stvarno dođe, te je Dalić prihvati, jasno je da imao veliku priliku da konačno ode do kraja i osvoji Svjetsko prvenstvo.

Posljednju titulu Brazil je osvojio 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, a vrijedi istaći i da su peterostruki prvaci svijeta.

Top Komentari

SanchoPanza
Ja ne znam zašto bi ovo nekome bilo smijesno. Za razliku od Dungi, Titea i ostalih Brazilskih selektora Dalic iza sebe ima velike rezultate. Ocigledno je da itekako zna pripremiti ekipu za turnirsko natjecanje.
4 3
saju701
Sta ce Brazil prolaziti utakmice na penale sa Dalicem haha vrijedno pokusaja.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi