Bright Osayi-Samuel je spriječio tragediju na terenu: Pesnice igrača Fenera išle su na nož huligana
Nigerijski fudbaler hrabro je krenuo na huligane koji su nosili hladno oružje

Nigerijac je junak

Bright Osayi-Samuel je spriječio tragediju na terenu: Pesnice igrača Fenera išle su na nož huligana

Midhat Šljivak

Nigerijski fudbaler iz redova Fenerbahčea Bright Osayi-Samuel hrabro je stao pred huligane u Trabzonu koji su krenuli pretući fudbalere istanbulskog kluba. On je istinski MMA potezima spriječio tragediju na terenu.

Nevjerovatne scene dešavale su se u Trabzonu nakon prvenstvene utakmice između domaćeg Trabzonspora i Fenerbahčea.

Huligani koji se nazivaju navijačima domaćeg tima uletjeli su na teren po završetku utakmice i fizički su nasrnuli na igrače Fenerbahčea. Uslijedio je opšti haos i nezapamćena tuča na terenu.

Nigerijac iz redove Fenera Bright Osayi-Samuel prvi je hrabro stao pred huligane. On je nevjerovatnim MMA potezima uspio neutralizirati barem dvojicu napadača koji su u rukama imali oštre predmete.

Ovaj 26-godišnjak je hrabro krenuo u obračun. Odlučio je rizikovati ispred svih i vrlo vjerovatno je spriječio tragediju na terenu.

Oglasi

Huligani su očigledno ušli su namjerom da povrijede nekog. Moglo je doći i do ubistva na terenu, no Osayi-Samuel je bio dovoljno hrabar da stane ispred svih i odbrani saigrače.

Ovaj fudbaler je od 2021. godine član Fenerbahčea. Ranije je nastupao za engleske timove Blackpool i QPR, a za reprezentaciju Nigerije odigrao je 14 utakmica.

Igrači Fenera sate proveli u svlačionicama

Igrači Fenerbahčea su sate nakon utakmice proveli u svlačionicama. Odbijali su ih napustiti iz sigurnosnih razloga.

Oglasi

Ni policija nije mogla previše napraviti. Iako su im garantovali sigurnost, gosti nisu imali namjeru otići dok se ne poduzmu konkretni koraci koji će ih sigurno odvesti prema aerodromu.

Na kraju je gradonačelnik Trabzona Aziz Yildirim reagovao. Skupa s igračima Fenera je ušao u autobus prema aerodromu gdje su članovi istanbulskog tima direktno ukrcani u avion.

U napadu huligana najdeblji kraj je izvukao hrvatski golman Dominik Livaković. Ionako krvav od dešavanja na terenu na kraju je dobio i žestok udarac u glavu. Njegovo stanje još nije poznato.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

S druge strane šepajući je stadion napustio i Ferdi Kadioglu. Njemu je stradao zglob.

Nevjerovatne scene dešavale su se na ovoj utakmici. Trabzonspor će vjerovatno platiti veliku cijenu, suspenzija stadiona je izvjesna, a vidjet ćemo šta će na kraju odlučiti Fudbalski savez Turske.

Top Komentari

Shaba
Izvrce ih brat ko cunjeve.
0 0
E.Car
Garo bi ih sve sam polomio da su ga pustili. Ovu dvojicu sa snimaka sastavljaju još!!! Galata se prošetala na ovom istom stadionu bez otpora a Fener umalo mrtvih ne bi!!! Interesantno!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi