Redsima poništena dva gola, kontra njih dosuđena dva penala, VAR im "ukrao" pobjedu!

Brighton u nadoknadi do izjednačenja

Redsima poništena dva gola, kontra njih dosuđena dva penala, VAR im "ukrao" pobjedu!

E. Škorić

Liverpool danas nije bio na nekom vrhunskom nivou, pa je na kraju osvojio samo bod u gostima kod Brightona (1:1).

Redsi su se zaista namučili protiv uvijek čvrstog i neugodnog Brightona i trebalo je gostima danas i sreće povrh svega da uzmu ono po šta su došli. Sreće nije bilo do kraja, pa je osvojen samo bod.

Vodeći gol postigao je sjajni Diogo Jota. Poslije dodavanja Salaha, Portugalac je sjajnim udarcem pogodio za 1:0.

Sadio Mane je ušao umjesto Salaha, u 84. minuti je glavom loptu smjestio u mrežui domaćina, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Najbolju šansu domaćin je svakako imao u 20. minuti, ali je Maupay promašio penal.

Također, Redsima je u prvom dijelu poništen gol nakon VAR provjere. Mohamed Salah je bio u nedozvoljenoj poziciji

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju, drama u nadoknadi i novi penal za Brighton. Robertson je udario Welbecka po nozi pri pokušaju da izbaci loptu, a uz pomoć VAR-a je dosuđen penal koji Gross koristi i postavlja konačnih 1:1.

Liverpool i sa ovim bodom preuzima prvo mjesto od Tottenhama. Sada ima 21 bod, bod više od Spursa, koji sutra gostuju trećeplasiranom Chelseaju.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1579409590
Koja Katastrofa od Sudija ****m zivce uz ovakve utakmica.. Zadnji penal nigdje veze.. Sudije u Engleskoj su BRUKA I SRAMOTA TACNO DA LIVERPOOL NE IZME 3 BODA MAJKU IM LOPOVSKU
7 2
dadopd
Da je igrao mancester united za njih bila jos tri penala.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi