Brkić: Sutra moramo sto posto ući u meč, Čapljina zaslužuje opstanak

Važan meč za domaći tim

Brkić: Sutra moramo sto posto ući u meč, Čapljina zaslužuje opstanak

S. Mlaćo

Pred nogometašima Čapljine sutra je veoma važan meč 28. kola Prve lige FBiH. Čapljinci vode bitku za opstanak te vjeruje da će na kraju sezone imati razloga za zadovoljstvo.

Sutra im na megdan dolazi Novi Travnik, a domaćima igraju samo tri boda. Vjeruju da će to i ostvariti, te napraviti korak bliže ostvarenju cilja.

Pred ovaj meč  za SportSport.ba je govorio mladi član Čapljinaca Drago Brkić (18) koji je debi ove sezone upisao u prošlom kolu protiv Metalleghea.

“Svi jedva čekamo da utakmica počne. Moramo ući u utakmicu sto posto i vjerujemo u  našu pobjedu. Imamo mladu ekipu koja ima velike kvalitete i Čapljina definitivno može osigurati opstanak u ligi, jer to i zaslužuje“, kazao je Brkić.

Čapljinci su upisali poraz u Jajcu, ali naš sagovornik je ipak zadovoljan debijem.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Utakmica u Jajcu je bila za mene jedno novo iskustvo, ujedno i moj debi te nagrada za dosadašnji rad. Trener je zadovoljan mojom partijom, što je meni najvažnije,  a ja ću na terenu uvijek davati maksimum. Nadam se da ću priliku ponovo dobiti u narednim utakmicama“, dodao je mladi Brkić.

U HNK Čapljina su ove sezone odlučili da pruže veliku šansu mladim igračima, što je svakako pametan potez koji će u narednom periodu sigurno doći na naplatu u svakom pogledu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi