Iz Zvijezde 09 u Italiju

Mladi Marko Brkić potpisao za Novaru

Iz Zvijezde 09 u Italiju

Adnan Beganović

Mladi 19-godišnji napadač Marko Brkić će karijeru nastaviti u Italiji. On je potpisao trogodišnji ugovor sa članom Serije C Novarom.

Mladi bosanskohercegovački fudbaler, Marko Brkić, karijeru će nastaviti u Italiji, tačnije u redovima tamošnjeg člana Serije C, Novare.

Nakon pola godine provedenih u Zvijezi 09, 19-godišnji napadač odlučio se za novi odlazak u inostranstvo. Ovaj put, umjesto Njemačke odabrao je Italiju.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport, Brkić je sa Novarom potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Za Zvijezdu 09, odnosno juniore ovog tima Brkić je u drugom dijelu prošle sezone odigrao devet utakmica na kojima je postigao isto toliko golova.

Inače, ovaj napadač je karijeru počeo u omladinskim selekcijama Borca iz Banjaluke, odakle je otišao u Njemačku, tačnije u Wolfsburg gdje je nastupao za kadete i juniore.

Oglasi

Brkić je odigrao i devet utakmica za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine i pritom je postigao tri pogotka.

Veliki broj odlazaka iz Zvijezde 09

Nakon što je spuštena zavjesa na prošlu sezonu u kojoj nisu uspjeli ostati u društvu najboljih bh. klubova, iz Zvijezde 09 su donijeli odluku o "remontu" ekipe.

Veliki broj fudbalera je dobio papire i većina je u potrazi za novim angažmanom, dok ih je nekoliko svojim igrama privuklo pažnju ostalih klubova, pa ćemo ih u narednoj sezoni gledati u elitnom rangu.

Tako je Bože Vukoja potpisao ugovor sa Željezničarem, a Petar Karaklajić sa aktuelnim prvakom naše zemlje Borcem iz Banjaluke.

No, informacije do kojih smo došli govore da će Zvijezda 09 i za narednu sezonu složiti ekipu koja će se boriti za povratak u elitni rang bh. fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije