Broj prodanih igrača i zarada koju je Benfica 'obrnula' u zadnjih 10 godina djeluju nerealno
Foto: EPA

Nema kluba koji bolje posluje od Benfice

Broj prodanih igrača i zarada koju je Benfica 'obrnula' u zadnjih 10 godina djeluju nerealno

Portugalska Benfica možda rezultatski nije najuspješniji klub u Europi, no u jednoj stvari im niko ne može oduzeti primat kako ni na Starom kontinentu, tako i u svijetu.

Realno, ne postoji klub u svjetskom nogometu koji je umijeće prodaje igrača usavršio bolje od Benfice.

Tijekom posljednjih 10 godina  portugalski giganti prodali su čak 393 igrača i utržili 1,4 milijardu dolara za transfere. U ovom vremenskom periodu nijedan klub nije obrnuo više novaca. U tom su razdoblju prikupili čistu dobit 750 miliona dolara i još uvijek su uspjeli podići pehar namijenjen prvaku Portugala čak pet puta u posljednjih sedam sezona. Traka koja u ovom klubu radi u omladinskim pogonima radi savršeno, a najbolji primjeri 'proizvoda' su Joao Felix i Bernando Silva, pa pažljivo dovođeni igrači sa strane poput Edersona i Angela Di Marije za koje je klub kasnije također ostvario ogromne višemilionske dobiti.

Da su svi ostali na okupu, Benfica bi imala momčad koja je u stanju osvojiti Ligu prvaka, ali ogroman financijski utjecaj klubova izvan Portugala sve je to onemogućio, ali daleko od toga da se u redovima ovog kluba bune zbog toga. Oni koji sjede u uredima stadiona 'Estadio da Luz' to previše dobro razumiju, pa klub radi po jasnom modelu. Pronađite najbolje mlade talente koji postoje, njegujte ih i razvijajte, a kad za to dođe vrijeme, prodajte ih onima koji nude najviše i započnite postupak ispočetka.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

To je model koji se pokazao sjajno i model koji će i u budućnosti Benficu činiti poslovnim gigantom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi