Brojke Hazarda pokazuju zašto ga je Real spreman platiti 'suhim zlatom'
Belgijanac je golom u 92 minuti donio bod svojoj ekipi

Najbolji igrač Chelseaja je još jednom spasio svoju ekipu

Brojke Hazarda pokazuju zašto ga je Real spreman platiti 'suhim zlatom'

S. Pašalić

Ekipa Chelseaja je danas na Stamford Bridgeu odigrala 1:1 protiv Wolverhamptona.

Iako je Chelsea bio dominantna ekipa na terenu gosti su šokirali domaće navijače u 56 minuti kada je Jimenez pogodio za 1:0. Ekipu Maurizia Sarrija je po ko zna koji put spasio Eden Hazard koji je u 92 minuti Chelseaju donio bod.

S obzirom na prikazanu igru Chelsea ne može biti zadovoljan s ovim rezultatom, jer sada imaju isti broj bodova kao i Arsenal na petom mjestu, te bod manje od Manchester Uniteda na četvrtom, a upravo ova dva tima se sastaju u današnjoj utakmici Premier lige pa bi za Chelseaja sada najbolje bilo da ta utakmica završi neriješenim rezultatom.

Najbolji igrač ove ekipe Eden Hazard je još jednom pokazao koliko je bitan za Chelsea, a statistika to i potvrđuje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hazard je direktno učestvovao u 24 gola u Premier ligi ove sezone, a niti jedan igrač nije direktno više učestvovao u postizanju golova od njega.

Pored toga Chelsea nikada nije izgubio utakmicu na Stamford Bridgeu u Premier ligi kada je Belgijanac postizao gol na utakmici pa je jasno zašto se Chelsea trudi svim silama da ga zadrži u klubu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije