Džekin sin 'osvanuo' na zvaničnoj stranici Barcelone:  "Dani je jasan primjer..."

Ide stopama oca

Džekin sin 'osvanuo' na zvaničnoj stranici Barcelone: "Dani je jasan primjer..."

E. Škorić

Edin Džeko je ostavio i još uvijek ostavlja veliki trag u evropskom fudbalu. Trenutno nastupa za Fenerbahče u Turskoj, a prethodno je sa dosta uspjeha nosio dresove Intera, Rome, Manchester Cityja, Wolfsburga...

Džeko je bez ikakve dileme jedan od najboljih fudbalera BiH svih vremena i trenutno prva zvijezda bh. sporta. Iako je na zalasku karijere, i dalje predvodi nacionalni tim, a Fenerbahče zahvaljujući njegovim golovima ima priliku da nakon dugo vremena postane prvak Turske.

Edin je dokazao kakav je fudbalski majstor, a njegovim stopama kreće i njegov sin Dani. Dani već sada pokazuje raskošni talenat, a Edin ga je odlučio upisati u Barcinu Akademiju u Istanbulu.

Iako nema ni sedam godina, strastveni je zaljubljenik u fudbal i, poput oca, već iskazuje golgeterske sposobnosti. A na zvaničnoj stranici Barcelone pojavio se tekst s naslovom "Prestiž Barcinog modela".

Screenshot: fcbarcelona.com

U tekstu se navodi da "talent se prepoznaje, a dokaz tome je činjenica da je sadašnji napadač Fenera Edin Džeko odabrao Barcinu akademiju da se njegov sin razvija kao igrač u istanbulskoj Barca akademiji. Bh. napadač imao je dugu i uspješnu karijeru igrajući u klubovima kao što su Manchester City, Roma i Inter prije nego je stigao u Tursku.

Oglasi

Sada sa sjedištem u glavnom gradu, odabrao je Barcinu metodu za svog šestogodišnjeg sina čiji je talent takav da trenutno nastupa za U10 ekipu unatoč niskom stasu i maldoj dobi.

Dani Džeko je jasan primjer atraktivnosti Barce širom svijeta. U prošlosti su djeca igrača i bivših profesionalaca kao što su Pjanić, Benati, Kameni i Biglia pohađala Barcinu akademiju, pokazujući prestiž i globalnu prepoznatljivost po kojoj su Barcinee akademije diljem svijeta poznate", navodi se na zvaničnoj stranici Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očito će Dani jednog dana biti veliko fudbalsko ime i tome se iskreno nadamo, te da će u budućnosti biti predvodnik Zmajeva kojima bi moglo ponestati pravih lidera, pošto se bliži trenutak kada će se Edin Džeko oprostiti, a po mnogima je duel protiv Ukrajine bio njegov posljednji u najdražem dresu, iako to Edin ne želi da prizna.

"Ne znam, ne znam. Vruće glave ne bih da govorim ništa. Svi smo neočekivano tužni. Da se prespava, pa vidjećemo".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi