Dok se Petković u Njemačkoj sprema za Euro, uveliko se radi na velikom transferu
Hrvatski golgeter mogao bi se vratiti u Italiju već ovog ljeta (Foto: arko Lukunic/PIXSELL)

Slavni klub ga hoće dovesti što prije

Dok se Petković u Njemačkoj sprema za Euro, uveliko se radi na velikom transferu

Edmir Škorić

Već se izvjesno vrijeme piše o mogućem odlasku Brune Petkovića iz Dinama, a čini se da bi ovog ljeta to zaista moglo i da se dogodi. I dok je robusni napadač na pripremama sa Hrvatskom pred početak Eura, njegov transfer se uveliko sprema.

Naravno, sam fudbaler mora dati zeleno svjetlo, ali nije isključeno da će pristati, budući da se radi o kultnom italijanskom klubu Fiorentini. Viole su spremne aktivirati odštetnu klauzulu do 15. juna i tako angažovati golgetera Modrih.

Posao vodi ugledni italijanski agent Giovanni Branchini, a prema portalu Germanijak.hr, pregovori se vode i radi se na tome da Petković dobije zadovoljavajuću ponudu.

Poznato je da Petković može da napusti Dinamo ako enko do 15. juna ponudi dva miliona eura odštete prvaku Hrvastke. Od 15. juna do 15. jula odšteta će iznositi 2,5 miliona eura.

Petković se već neko vrijeme nalazi na izlaznim vratima Maksimira. Ranije se povezivao sa turskim Trabzonsporom i taj bi posao vjerovatno bio završen da Nenad Bjelica nije napustio klupu tog tima.

Oglasi

Hrvatski reprezentativac je onda potpisao novi ugovor sa Dinamom, dobio je veću platu, ali i ugrađene su klauzule kako bi mogao napusiti Maksimir u slučaju konkretne ponude koja bi zadovoljila i njega, ali i klub.

Fiorentina će igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu, pa bi u tom smislu Petković uradio korak nazad, budući da će Dinamo igrati play-off Lige prvaka i ima zajamačene grupe Evropske lige.

29-godišnji napadač već je igrao u Italiji za niz timova, uključujući Cataniju, Trapani, Bolognu, Veronu, a u Dinamu je od 2018. godine. Prošle sezone osvojio je sa matičnim klubom duplu krunu, pa ima ukupno šest naslova u HNL-u, dva Kupa i tri Superkupa Hrvatske.

Potražite više informacija na temu HNL:

U minuloj sezoni je dao 11 golova uz pet asistencija na 27 utakmica u prvenstvu, u Evropi sedam golova na sedam i četiri asistencije na 13 mečeva, a u Kupu je imao tri nastupa, no nije bio strijelac.

Posebno je važan gol iz slobodnog udarca na Rujevici protiv Rijeke predkraj sezone kada je vjerovatno i riješeno pitanje novog - starog prvaka Hrvatske.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi