Brzo odustajete od vlastitih ciljeva? Priča Kostasa Manolasa bi trebala da vas inspiriše

Grk nije odustajao

Brzo odustajete od vlastitih ciljeva? Priča Kostasa Manolasa bi trebala da vas inspiriše

E. Škorić

Grčki stoper Kostas Manolas nema plan da napusti Rim na kraju ove sezone, a u jednom od intervjua je poslao jasnu poruku za one koji nemaju vjeru u sebe.

Manolas je na meti velikana poput Manchester Uniteda, ali prema njegovim riječima, sretan je u Rimu i ne planira da nešto promijeni na ljeto. U suštini, on je od onih tipova koji su zahvalni Bogu na svemu što imaju.

"Moja karijera je ujedno i moj život. Mogu otići visoko i ostvariti odlične rezultate, ali uvijek moram da držim noge čvrsto na zemlji i da se sjećam odakle je sve počelo. Fudbal, kao život, ništa vam ne poklanja i morate da se borite za sve", kazao je Manolas, pa je dodao:

"Morate da se borite da postignete vlastite ciljeve. Sada sam na odličnom nivou zahvaljujući porodici koja me uvijek podržavala. Moj otac je bio doktor u Nakosu, ostavio je sve da mi pomogne. Trenirao sam tri puta na dan... Sada sam u Rimu i ja sam sretan svojim životom".

Sjeća se kako je došao u AEK...

"Kada sam još bio dječak, tražio sam tim i našao sam saopštenje AEK-a na internetu u kojem je rečeno da traže nove momke. Rekao sam svojim roditeljima da idem tamo. Trener mi je nekoliko mjeseci kasnije rekao da još nisam spreman, pa sam uzeo taksi da odem u Fili i sutradan sam potpisao profesionalni ugovor s Thrasyvoulosom. U životu moramo uvijek vjerovati u sebe", poručio je Manolas.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Thrasyvoulos je odigrao samo šest mečeva i vrlo brzo je otišao upravo u AEK, odakle je prešao u Olympiakos, da bi 2014. godine potpisao za Romu i danas je jedan od najboljih defanzivaca na svijetu.

Dvadesetsedmogodišnji Grk je ove sezone u Seriji A upisao 21 nastup, postigao je jedan gol uz jednu asistenciju.

Top Komentari

konjnakvadrat
On je krava koja da 30 l mlijeka pa se onda gicne i sve prospe
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi