Mourinhov poziv Cristianu Ronaldu
Foto - EPA

Rado bi ga vidio u Romi

Mourinhov poziv Cristianu Ronaldu

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo nalazi se na izlaznim vratima Juventusa.

Sky Italia jučer je objavio kako novi trener Stare dame Massimiliano Allegri ne računa na usluge portugalske zvijezde i da planira ekipu graditi oko Paula Dybale.

Cristiano se već određeni period povezuje da odlaskom iz Torina, a najviše se govori o povratku u Manchester United i Sporting iz Lisabona.

Međutim, italijanski mediji danas su donijeli informaciju kako je novi trener Rome Jose Mourinho pozvao Cristiana i želio je da čuje kakve su njegov namjere za nastavak karijere.

Navodno je Posebni predložio Ronaldu dolazak u Romu kako bi i dalje imao platu sa poreznim olakšicama jer bi bilo gdje drugo plaćao mnogo veći procenat poreza na platu nego što je to slučaj u Italiji.

Oglasi

Međutim, La Stampa tvrdi kako su male šanse da Ronaldo dođe u Romu. Njegova plata od 31 milion eura godišnje je zaista ogromna i rijetko ko je želi plaćati, a rimski tim svim silama pokušava da se riješi ogromnih ugovora koje ima sa određenim igračima.

Za sada je Cristiano još uvijek vezan ugovorom sa Juventusom, ali vidjet ćemo hoće li tamo igrati i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Proteklu sezonu CR je završio kao najbolji strijelac Serije A sa 29 golova, a od dolaska u Juventus 2018. godine zabio je 101 gol u 133 nastupa.

Mourinho i Ronaldo su jedan period sarađivali u madridskom Realu i Posebni nikad nije krio da Ronalda smatra jednim od najboljih fudbalera svih vremena.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Roma nema para da Dzeku placa a hoce da dovedu CR.Njemu je veca plata nego cijeloj ekipi Rome.
3 1
Barca.forever
Hej moj Mourinho, haman si i ti otišao sa glavom.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi