Buffon objasnio zašto je odbio poziv Mancinija da se vrati u reprezentaciju Italije

Još uvijek ne razmišlja o penziji

Buffon objasnio zašto je odbio poziv Mancinija da se vrati u reprezentaciju Italije

E. Čaušević

Iskusni italijanski golman Gianluigi Buffon vratio se ovog ljeta u Juventus nakon što je jednu sezonu proveo u PSG-u.

Buffon je potpisao jednogodišnji ugovor sa Starom damom u kojoj stoji klauzula da mora braniti na najmanje osam utakmica u Seriji A kako bi postao igrač s najviše nastupa u historiji italijanske lige.

Iako će za nekoliko mjeseci proslaviti svoj 42. rođendan ovaj legendarni golman je priznao da još uvijek ne razmišlja o odlasku u penziji.

"Juventus je jedini klub u kojem bi prihvatio da budem rezerva i zato sam se vratio. Sretan sam što sam tu jer je ovo moj dom. Još uvijek ne razmišljam o završetku karijere i vidjet ćemo šta će biti", rekao je Buffon.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nedavno je selektor Italije, Roberto Mancini, poručio da želi pozvati Buffona u reprezentaciju kako bi se on oprostio na lijep način, ali je on to odbio.

"Hvala Manciniju i to je odličan čovjek. Ipak, to bih prihvatio u trenutku kada odlučim da završim svoju karijeru, a do takve odluke još uvijek nisam došao", poručio je golman Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi