Bugarin prozvao Grofa, a ovaj mu odgovorio

Čarke pred vječiti derbi

Bugarin prozvao Grofa, a ovaj mu odgovorio

D. Vejo

Uobičajene situacije pred vječiti derbi su da se razmijenjuje neka vrsta verbalne komunikacije između protivnika. Međutim, ovaj put, sve je prošlo kroz humorističan scenario. Prvi je započeo napadač Partizana, Valeri Bojinov, koji je imao zamjerku na suđenje.

Važnost derbija u Srbiji, poznat je širom svijeta. Crvena zvezde i Partizan vječito vrše pritisak jedni na druge uoči same utakmice. Čudno bi bilo, kada bi ovaj put bilo drugačije.

Naime, prije nekoliko dana, direktno ili indirektno, bugarski internacionalac i napadač Partizana Bojinov, izjavio je kako dugo traje post, kada je u pitanju penal, koji crno-bijelima nije sviran unazad nekoliko godina.

Na takvu izjavu, trener tima iz Ljutice Bogdana, Miodrag Grof Božović nije mogao ostati imun.

„Prije svega želim da utakmica bude fer i korektna. Evo čujem ovaj njihov napadač, Bojinov što je došao iz Bugarske i tamo slušao naše estradne umjetnice kako pjevaju, i odmah zna kako nije dvije decenije sviran penal za Partizan. Po njegovom razmišljanju, najbolje da odmah krenemo od penala, pa onda da počnemo derbi“, rekao je za tamošnje medije strateg Crvene zvezde, Grof Božović.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sve ovo je uvertira, pred spektakl koji nas očekuje sutra od 17. sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti