Fantastičan početak kvalifikacija za Crnu Goru - Sad slijedi Srbija!
Crnogorski fudbaleri imaju izuzetno dobru grupu i veliku šansu da ostvare plasman na Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije su otvorili jako dobro (Foto: Screenshot)

Trijumf protiv Bugarske

Fantastičan početak kvalifikacija za Crnu Goru - Sad slijedi Srbija!

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Crne Gore pobjedom je otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Izabranici Miodraga Radulovića su u 1. kolu grupe G u Razgradu savladali selekciju Bugarske s 1:0. Pobjednički gol postigao je Nikola Krstović u 70. minuti, a junak je Stefan Savić koji je odigrao čudesnu utakmicu.

Selekcija Crne Gore na odličan način je ušla u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Tri boda su osvojena na gostovanju u Bugarskoj kod selekcije koju predvodi Mladen Krstajić.

Bugarska je bila ta koja je u većem dijelu prvog poluvremena imala kontrolu igre. Ipak, Crna Gora je u defanzivi stajala jako dobro i nisu dozvolili previše prostora domaćim fudbalerima.

Najbolju šansu Bugarska propušta u 27. minuti meča. Ilia Gruev je u dobroj poziciji, šutira, ali Milan Mijatović sjajno brani njegov udarac.

Crna Gora se budi u finišu prvog dijela. Imali su gosti nekoliko solidnih pokušaja, Savićev udarac odlično brani Naumov, a udarac Hakšabanovića je neprecizan i na odmor se odlazi bez pogodaka.

U nastavku utakmice u igru ulaze Jovović i Jovetić i to je itekako poboljšalo igru Crne Gore u fazi napada, da bi gosti u 70. minuti došli do pogotka i vodstva.

Oglasi

Bugari gube loptu na 25 metara od gola, ona dolazi do Vladimira Jovovića koji nesebično dodaje Nikoli Krstoviću, a ovaj rutinski trese mrežu Bugarske za prednost Crne Gore od 1:0.

OVDJE pogledajte sjajnu akciju selekcije Crne Gore i pogodak protiv Bugarske.

Bez većih problema je Crna Gora uspjela da zadrži prednost u ovom susretu. Napadi Bugarske bili su poprilično jalovi, a li u 90. minuti Stefan Savić nevjerovatnom reakcijom na gol-liniji spašava svoju selekciju nakon udarca Ruseva i ostavlja tri boda svojoj selekciji.

Mogao je s druge strane i Osmajić završiti posao u utakmici u 94. minuti. Nije uspio zabiti i na kraju je ostalo 1:0 za Crnu Goru.

Crnogorcima već za tri dana slijedi veliki izazov. U Podgoricu stiže selekcija Srbije, koja je najveći favorit za prvo mjesto u grupi G. Bugari s druge strane kvalifikacije nastavljaju u junu kada gostuju selekciji Litvanije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, grupa G, 1. kolo:

Bugarska - Crna Gora 0:1

Top Komentari

omer
Bravo Crnogorci! Sljedeci su Srbi na vasoj listi. Svim srcem vam zelim da i njih ovako namlatite u ponedjeljak. Mnogo srece u tome.
8 2
nakopitam
@Nogometas ćetalje, pobijedice vas crnogorci, vucic ce ti biti tuzan, kako cete prezivjeti
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi