Konačno se raspala fudbalska vlada, sve je spremno za ulazak legendarnog napadača?
Policija pred prostorijama Fudbalskog saveza Bugarske, vodeni top je bio spreman za potencijalnu odbranu od novog napada huligana

Bugari rješavaju probleme

Konačno se raspala fudbalska vlada, sve je spremno za ulazak legendarnog napadača?

Edmir Škorić

Nedavno su navijači u Sofiji žestokim protestima iskazali nezadovoljstvo trenutnom situacijom u bugarskom fudbalu, zbog čega je ubrzo došlo do reakcija i to onakvih kakve su očekivali svi prisutni na protestima.

Cijela Bugarska je bila protiv trenutne garniture ljudi koji upravljaju tamošnjim fudbalom. Tamošnja liga je u padu, a o reprezentativnom fudbalu je suvišno trošiti riječi, dovoljno je samo pogledati tabelu za ove kvalifikacije, gdje Bugari nisu imali nikakvu šansu.

Stoga je predsjednik Fudbalskog saveza Bugarske Borislav Mihajlov podnio ostavku. On je to sam saopštio nakon današnje sjednice Izvršnog odbora. Očekuje se da će njegova stalna zamjena biti izabrana na kongresu koji će se održati oko 15. marta 2024. godine.

Njegova odluka bila je očekivana nakon ekscesa tokom evropskih kvalifikacija između Bugarske i Mađarske u Sofiji.

Ispred zgrade Fudbalskog saveza u Bojani bilo je pojačano prisustvo policije, koja je donijela i vodeni top kako bi rastjerala eventualne navijače koji bi pravili nerede.

Oglasi

Na kraju se to nije dogodilo, a Mihajlov je odlaskom ispunio želju brojnih bugarskih navijača i ljubitelja fudbala u toj zemlji.

Mihajlov je bivši golman reprezentacije Bugarske, bio je i član Izvršnog odbora UEFA-e. Ovaj 60-godišnjak je upisao 95 nastupa za Bugarsku. Branio je za Levski, Botev i Slaviju u Bugarskoj i ima tri domaće lige i tri Kupa. U inostranstvu je branio u Francuskoj, Engleskoj i Švicarskoj.

Mihajlovu je ovo bio drugi mandat na čelu Bugarskog fudbalskog saveza. Posljednji angažman ostat će mu u lošem sjećanju, a osim navijača i "običnih ljudi", bugarski političari takođe su od njega tražili da napusti trenutnu funkciju.

Bugari neprepoznatljivo loši, stiže Berbatov?

U posljednjem meču užasnih kvalifikacija za Euro 2024. Bugarska je u Leskovcu odigrala 2:2 protiv Srbije. Ha kraju je završila na dnu grupe G bez ijedne pobjede sa četiri remija i četiri poraza, a neće igrati ni baraž, pa će propustiti još jedno veliko takmičenje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Posebno ljut nedavno je bio legendarni napadač Bugarske Dimitar Berbatov, koji je napadao trenutnu fudbalsku vladu, a nije isključeno da nekadašnji napadač Manchester Uniteda zasjedne na kormilo krovne kuće bugarskog fudbala.

"Radimo već dvije godine za dobrobit bugarskog fudbala, pokušavajći da uklonimo ovo zlo koje je zahvatilo bugarski fudbal, ove nekompetentne ljude koji vladaju našim fudbalom. Svi mi, zajedno, ujedinjeni, ne na riječima, već u djelima, moramo da uradimo sve da ove neznalice napuste bugarski fudbal smjesta", izjavio je Berbatov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi