Krstajić dobio otkaz nakon očajnih rezultata, mijenja ga bivši selektor BiH?

Bugari imaju nekoliko kandidata

Krstajić dobio otkaz nakon očajnih rezultata, mijenja ga bivši selektor BiH? · Zvanično

E. Čaušević

Srbijanski stručnjak Mladen Krstajić našao se na velikom udaru javnosti u Bugarskoj nakon očajnih rezultata na klupi ove selekcije, a sve je na kraju rezultiralo otkazom koji je danas ozvaničen.

Krstajić je na ljeto 2022. godine izabran za novog selektora reprezentacije Bugarske i očekivalo se od njega da donese konačno promjenu u tu selekciju koja muku muči s rezultatima i igrama već godinama.

Međutim, ovaj 49-godišnji Zeničanin nije uspio da ispuni očekivanja i izvuče Bugarsku iz očajne serije u koju je i sam upao.

Bugari su među rijetkim reprezentacijama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje nemaju pobjedu. Ubjedljivo su zadnji u grupi sa tek dva boda, a porazi ovog mjeseca su stavili tačku i na Krstajićev boravak u ovoj selekciji.

Naime, Fudbalski savez Bugarske potvrdio je danas da Krstajić više nije selektor ove selekcije i da mu je zvanično uručen otkaz.

Oglasi

Oni su donijeli jednoglasnu odluku da Krstajić više neće biti selektor Bugarske što je očekivano nakon serije očajnih rezultata ovog tima.

Također, već imaju nekoliko kandidata koji bi trebali da naslijede srbijanskog stručnjaka i već vode pregovore, te bi njegovo ime trebalo biti poznato pred preostale mečeve u kvalifikacijama za EP koji očekuju Bugatsku već u novembru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Krstajić je na klupi Bugarske proveo 12 utakmica u nešto više od godinu dana, te je upisao tri pobjede, šest poraza i tri remija.

Krstajić je imao ugovor do ljeta 2024. godine, a također Bugari su poručili da sigurno idući selektor neće biti stranac i da će se okrenuti domaćim trenerima, a navodno jedan od kandidata je i Ivaylo Petev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi