Berbatov: Neznalice, napustite fudbal

Legendarni napadač je jasan

Berbatov: Neznalice, napustite fudbal

Edmir Škorić

Legendarni bugarski fudbaler Dimitar Berbatov otvoreno poziva na promjene u fudbalskom savezu njegove zemlje.

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda, Tottenhama i Bayera je jedan od kandidata za predsjednika Fudbalskog saveza Bugarske, a sada traži velike promjene nakon što je selekcija Bugarske poražena u Sofiji od Litvanije sa 2:0 u kvalifikacijama za Euro 2024.

"Radimo već dvije godine za dobrobit bugarskog fudbala, pokušavajći da uklonimo ovo zlo koje je zahvatilo bugarski fudbal, ove nekompetentne ljude koji vladaju našim fudbalom. Svi mi, zajedno, ujedinjeni, ne na riječima, već u djelima, moramo da uradimo sve da ove neznalice napuste bugarski fudbal smjesta", izjavio je Berbatov.

S nekoliko bivših igrača, među kojima i Stilijan Petrov, često kritikuje fudbalski savez Bugarske.

"Ako ne uradimo ništa i ostanemo neaktivni, rezultati će biti isti u klupskom i reprezentativnom fudbalu. Ovo što vidimo su rezultati odluka upravnika koji sada rukovode - kakve trenere dovode, koji metod koriste, koji smijer razvoja daju našem fudbalu. Sada i godinama unazad rezultat je nula u smislu napretka", dodaje legnedarni napadač.

Oglasi

"Potreban nam je restart fudbala, nova strategija razvoja, katarza u svim aspektima sporta u Bugarskoj. Ovo je veoma važan i odgovoran posao i on počinje aktivnošću svih nas zajedno", zaključio je Berbatov.

Bugarska je na dnu gruope G kvalifikacija za EP sa samo dva osvojena boda iz šest mečeva, a uspjeli su po bod uzeti jedino u duelima sa Litvanijom i Srbijom.

Inače, na vrhu grupe je Mađarska sa 13 bodova, druga je Srbija sa 10, pa slijedi Crna Gora sa osam, Litvanija ima pet bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bugari večeras dočeuju Mađarsku u pretposljednjem meču kvalifikacija i traže prvu pobjedu, ali pitanje je mogu li doći do nje s obzirom na razliku u kvaliteti, a i važnost utakmice za samu Mađarsku, koja ima priliku da pobjedom ovjeri odlazak na EP.

U karijeri je Berbatov igrao za Bayer, Tottenham, Manchester United, Fulham, Monaco, PAOK, a karijeru je okončao u Kerali. Za Bugarsku je na 78 utakmica postigao 48 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi