Buljubašić: Nismo imali ni sportske sreće, sada želim napraviti korak dalje
Buljubašić (broj 25) u duelu protiv Jedinstva

Mladi vezista pokazao svoje kvalitete

Buljubašić: Nismo imali ni sportske sreće, sada želim napraviti korak dalje

S. Mlaćo

NK Novi Travnik će naredne sezone igrati u Drugoj ligi Zapad. Nakon katastrofalnog prvog dijela sezone za Novotravničane nije bilo spasa, iako su se u drugom dijelu pokazali u više navrata kao tvrd orah i za ekipe iz samog vrha tabele.

U timu Novotravničana se i pored ispadanja istaklo nekoliko mladih nogometaša, a svakako vrijedi izdvojiti vezistu Ahmeda Buljubašića, nekadašnjeg člana omladinskih selekcija FK Sarajevo i FK Olimpik.

Buljubašić je pokazao da se na njega može ozbiljno računati s obzirom da mu je tek 20 godina, a svjestan je da je njegov tim mogao mnogo više ove sezone.

"Žao mi je što nismo uspjeli izboriti opstanak u ligi. Nedostajalo nam je sportske sreće u dosta utakmica, a Upravi, saigračima i stručnom štabu zahvaljujem se na veoma korektnoj saradnji. Ovom prilikom također čestitam FK Velež na osvajanju titule prvaka i povratku u Premijer ligu", kazao je Buljubašić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Upisao je 25 nastupa uz jednu asistenciju i skupio dodatno iskustvo koje će mu u narednom periodu sigurno dosta pomoći.

"Nakon odigrane seniorske sezone i pol u NK Novi Travnik i NK TOŠK mislim da je vrijeme da krenem korak dalje prema profesionalnom nogometu", dodao je Buljubašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi